Noutăţi

Renato Usatîi: Am spus de mult că această creștere a tarifelor pentru curent trebuie investigată. Procurorul general interimar a acționat însă abia acum, la indicația lui Năstase

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi se arată dezamăgit că Procuratura a început să investigheze creșterea tarifelor pentru energia electrică numai după ce i-a cerut-o Andrei Năstase, ceea ce arată că instituția nu acționează independent.

Asta mai ales că atât el, cât și mai mulți experți economici au cerut în repetate rânduri demararea unei anchete în acest caz.

„Dragii noștri muncitori de la guvernare s-au apucat „să sape” pentru a afla care este prețul real și nu umflat la energia electrică. Bravo. Mai bine mai târziu decât niciodată. Sunt însă trist că procurorul general interimar a fost surd la reacțiile experților economici pe această temă, reacțiile cetățenilor, la îndemnurile mele de a înlătura întâi schemele frauduloase și după asta de a ajusta tariful. Bine că măcar pe Andrei Năstase îl ascultă”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Usatîi l-a chemat pe Dumitru Probu, șeful procuraturii, să țină cont doar de interesele oamenilor și nu cele ale politicienilor.

Totodată, liderul PN și-a exprimat speranța că autoritățile într-adevăr vor să curățe acest domeniu de firmele intermediare și să asigure cetățenilor un tarif corect pentru energia electrică.

„În următoarele zile vom ști dacă au intenții serioase sau pur și simplu vor să „mozolească” până după alegeri această temă, care acum le afectează imaginea, „hrănind” cetățenii cu speranțe și promisiuni că iaca-iaca o să micșoreze tariful”, a mai adăugat Renato Usatîi.

Sursa: zugo.md

Știrea anterioară Știrea următoare