Noutăţi

Primarul Bălțiului spune că fișele epidemiologice sunt incomplete: “Oamenii nu înțeleg ce se cere de la ei. Ceea ce ați scris pe scurt, trebuie să apară desfășurat pe verso”

Primarul Bălțiului, Renato Usatîi, spune că fișele epidemiologice pe care trebuie să le completeze toți cei care intră în țară conțin prea puține solicitări, formulate SUMAR și greu de înțeles.

“Aici se întreabă numele, prenumele, numărul de telefon, ce state ați vizitat în ultimele 7 zile. CEEA CE AȚI SCRIS PE SCURT, TREBUIE SCRIS DESFĂȘURAT PE PARTEA OPUSĂ. “Dacă ați venit din țara X, și chiar de scris aceste țări, trebuie să stați 14 zile la domiciliu.” Aici se spune că temperatura trebuie măsurată de 3 ori pe zi, dar unde să o măsori: pe drum, la birou, nu este nicio explicație”, a spus Usatîi la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale de la Bălți, la care a participat de la distanță, având în vedere că se află în carantină pentru o perioadă de 14 zile, după o vizită la Londra.

Adresarea a fost făcută către reprezentantul Guvernului, Vitalie Nogai, care la fel a participat la întrunire.

Usatîi a făcut propunerea după ce chiar el a completat o fișă epidemiologică la revenirea în țară din Londra, pe care a fotografiat-o cu telefonul mobil și a arăta-o membrilor Comisiei, dar și după ce vicedirectorul Spitalului Clinic din Bălți a declarat că moldovenii care se întorc din străinătate nu cunosc mai nimic despre măsurile de siguranță pe care trebuie să le ia mai ales dacă au fost într-o țară afectată de coronavirusul de tip nou.

“Avem situații în care oamenii se adresează la spital după ce au venit din zona de risc și nu știu ce să facă. Ei nu știu că trebuie să stea acasă și să înștiințeze medicul de familie. Mai mult decât atât, sunt din cei care deși au fost peste hotare sunt ÎNCADRAȚI ÎN CÂMPUL MUNCII. Ei revin și nu găsesc ieșire din situație pentru a-și deschide concediu medical”, a spus Ala Condrea, vicedirectorul Spitalului Clinic Bălți, la ședința pentru Situații Excepționale, convocată ieri de autoritățile Capitalei de Nord.

Știrea anterioară Știrea următoare