Noutăţi

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a spus când va fi inaugurat Pomul de Crăciun în capitala de nord a țării

Bradul de Crăciun va fi montat în piața centrală de la Bălți la mijlocul lunii, iar inaugurarea pomului și a orășelului de sărbătoare se va face în 21 decembrie. Acest lucru, primarul orașului, Renato Usatîi, l-a comunicat portalului “СП”.

Edilul spune că și anul acesta va fi amenajat un brad artificial. Diferit va fi doar decorul și luminițele.

“Un astfel de brad este foarte scump, prețul se ridică la aproximativ 100 de mii de euro. De aceea o să arendăm din nou un pom”, a spus Usatîi, care a precizat că va acoperi cheltuielile din banii proprii, fără să precizeze suma.

Din bugetul orașului va fi achitată firma care va asigura siguranța orășelului de sărbătoare și scena, care va fi montată tot în piața centrală și pe care vor avea loc trei concerte: în 21 decembrie, în seara de Anul Nou și de Crăciun. Ca și în anii precedenți, în centrul orașului vor funcționa un patinoar și tot felul de atracții pentru copii.

“Agentul economic, care asigură patinoarul dispune de o tehnologie nouă pentru pregătirea gheții. Aceasta va reduce esențial pauzele, astfel că patinele și le vor putea pune mai multă lume”, a adăugat Renato Usatîi.

Se presupune că la fel ca în anii trecuți, de la deschidere și până la amiază, toți copii vor putea patina gratuit. Micuții din familii defavorizate vor primi tichete gratuite pentru carusel. În acest scop vor fi repartizate câteva mii de bilete. Mecanismul de distribuire va fi stabilit de serviciile sociale municipale.

Ca și până acum, pe teritoriul pieței vor fi amenajate foișoare de unde oameni și vor putea cumpăra mâncare și băutură caldă.

În timpul sărbătorilor de iarnă, în centrul orașului va funcționa o cantină socială cu mâncare gratuită pentru vârstnici. Data exactă la care va fi deschisă aceasta nu a fost stabilită încă.

În 2015 și 2016, bradul de Crăciun era inaugurat la Bălți în 15 decembrie. Din 2017, acest lucru se întâmplă din 21 decembrie.

Știrea anterioară Știrea următoare