Noutăţi

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a participat de la distanță la ședința Comisiei pentru situații excepționale

​Pentru că se află în carantină după o vizită la Londra, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a participat de la distanță la ședința Comisiei pentru Situații Excepționale de la Bălți.

Edilul a intervenit prin Skype pentru a comunica cu funcționarii publici. Discuțiile s-au axat pe restricțiile care trebuie impuse în contextul răspândirii coronavirusului de tip nou. Prin urmare s-a decis sistarea activității pieței de haine.

“Concentrarea mare de oameni o să fie evitată după ce locuitorii raioanelor de nord o să afle că piața de haine a fost închisă”, a spus primarul de Bălți.

Prin urmare, toate aceste puncte de comerț își vor sista activitatea în perioada 16-23 martie. Piața alimentară din centrul orașului va funcționa însă în continuare. Oamenii vor avea acces în interior printr-o singură intrare unde li se va măsura temperatura.

La inițiativa lui Usatîi, Comisia pentru Situații Excepționale va cere Ministerului Sănătății să adauge în fișele pe care le completează cei care revin în țară un punct care prevede indicarea adresei la care vor sta în carantină.

“Astfel, autoritățile vor cunoaște locația în care se află aceste persoane”, spune primarul și i-a chemat pe oameni la responsabilitate: „Dacă ați venit dintr-o zonă care este focar de infecție, stați acasă 14 zile. Și eu aș vrea să stau acum în acel birou cu Dvs, dar nu se poate”, a mai spus primarul Capitalei de Nord.

La aceeași ședință, funcționarii au decis să sisteze temporar activitatea cluburilor de noapte și a tuturor centrelor de distracție.

“A fost sistat procesul de învățământ, dar să vedeți noaptea ce se face. Părinții au venit de peste hotare cu bani și discotecile sunt pline cu elevi din clasele a 11-12”, a spus la ședință Veaceslav Chișlari, șeful Centrului de Sănătate Publică Bălți.

“Nu e vacanță. Au fost luate măsuri de precauție, de aceea părinții trebuie să-și țină părinții acasă”, a spus în completare viceprimarul Nicolai Grigorișin.

Inspectoratul de Poliție Bălți va disloca în oraș echipe mobile de polițiști care se vor asigura că dispozițiile primarului sunt respectate.

În prezent, în municipiul Bălți au fost plasați în carantină 50 de oameni care au revenit din zone cu risc sporit de infectare cu COVID – 19.

Știrea anterioară Știrea următoare