Noutăţi

Socialiștii susțin inițiativa lui Renato Usatîi de a îndrepta alocațiile partidelor politice pentru combaterea COVID-19

Se pare că socialiștii au fost de acord să susțină inițiativa lui Renato Usatîi de a îndrepta banii partidelor pentru combaterea COVID-19. Este vorba de un buget de peste 38 de milioane de lei. Președintele PSRM, Zinaida Greceanîi a declarat astăzi la un briefing de presă că formațiunea politică pe care o reprezintă va cere Comisiei pentru Situații Excepționale să permită o abatere de la lege, astfel încât partidele politice să poată dona banii.

“PSRM cere Comisiei pentru Situații Excepționale instituirea unei derogări de la art. 28 al legii privind partidele politice. Acest lucru ar permite utilizarea alocațiilor de stat în alte scopuri și anume pentru donarea alocațiilor în fondul deschis de Ministerul Finanțelor. Sper că partidele politice vor susține inițiativa”, a spus Greceanîi.

Rugat să comenteze acest lucru, liderul Partidului Nostru s-a declarat fericit pentru faptul că deși târziu, PSRM a dat curs inițiativei sale pe care a sonorizat-o încă săptămâna trecută.

“Acum, rugămintea e ca în perioada epidemiei de coronavirus, coaliția PDM PSRM să se abțină de la furat”, a spus Usatîi.

El a îndeamnat partidele politice să doneze alocația de la stat, în total 38 mil lei, pentru combaterea epidemiei de coronavirus încă în 21 martie. Usatîi spunea atunci că din acești bani pot fi cumpărate aparate de ventilație pulmonară, medicamente, consumabile, costume de protecție și achitate curse avia charter pentru transportarea mărfii.

Amintim că azi Avocatul Poporului a anunțat într-un comunicat de presă că un număr mare de medici vrea să plece din sistem din cauza lipsei echipamentului de protecție și a cerut autorităților să identifice fonduri suplimentare în acest sens.

Știrea anterioară Știrea următoare