Noutăţi

Renato Usatîi: Buna imagine a Moldovei în lume nu trebuie denigrată de ticăloșii care folosesc statul pentru propriul câștig

Președintele Partidului Nostru și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi, solicitată tragerea la răspundere a funcționarilor și afaceriștilor, care subminează imaginea Republicii Moldova în lume.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Renato Usatîi menționează că, pe parcursul săptămânii curente, țara noastră a fost implicată în două scandaluri internaționale. Mai întîi, s-a aflat că mii de tone de nitrat de amoniu, care au explodat în orașul Beirut, erau transportate de o navă sub pavilionul Republicii Moldova. Iar astăzi au apărut informații că armamentul produs într-o țară balcanică, utilizat într-unul din conflictele regionale din Caucaz, a fost transportat prin țara noastră. Dacă istoria cu cargoul sub drapelul moldovenesc a avut loc în 2014, tranzitarea armelor și munițiilor s-a produs în perioada septembrie 2019 – vara anului curent. Asemenea livrări categoric nu pot fi efectuate fără aprobarea unei comisii guvernamentale speciale.

”Nu este pentru prima dată când navele sub pavilion moldovenesc devin ”protagoniste” ale unor scandaluri internaționale. S-a mai întâmplat ca asemenea ambarcațiuni să fie arestate cu tone de droguri la bord. Demult trebuia să facem regulă în această afacere de vânzare a drapelului moldovenesc navelor, care sunt folosite în scopuri criminale de tot felul de escroci străini”, notează Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru cere ca Procuratura Generală și o comisie de anchetă a Parlamentului să investigheze cazul transportării pe teritoriul Republicii Moldova cu implicarea agenților economici a lotului de armament care, ulterior, a fost folosit într-un conflict armat, fiind vorba despre ciocnirile militare reizbucnite între Armenia și Azerbaidjan.

”Cei, care vor fi găsiți vinovați, trebuie să răspundă în fața legii. Buna imagine a Moldovei în lume nu trebuie denigrată de către ticăloșii care folosesc statul pentru a se îmbogăți”, a conchis Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare