Noutăţi

Renato Usatîi: orașul Bălți a demonstrat că transparența și lipsa corupției sunt realizabile

Orașul Bălți a câștigat premiul pentru locul întâi în ratingul privind transparența autorităților locale.

Acumulând 83,5 puncte din cele maxim 100, orașul Bălți a devenit singurul oraș din țară cu ratingul „A +”, conform criteriilor internaționale. Primarul orașului Bălți, Renato Usatîi le-a mulţumit tuturor angajaților administrației orașului și consiliului municipal. Potrivit primarului, orașul Bălți a demonstrat că transparența și lipsa corupției sunt realizabile chiar și într-un oraș luat aparte.

”Vreau să mulțumesc tuturor angajaților administrației locale și consilierilor noștri municipali pentru eforturile care au făcut posibilă obținerea unui rezultat atât de înalt. Acesta este meritul nostru comun. Orașul Bălți a demonstrat că transparența și lipsa corupției nu sunt doar o figură de stil folosită de politicieni, dar ceva tangibil și realizabil chiar într-un oraș luat aparte. Chiar și într-o țară ca Moldova. Cu cât autorităţile sunt mai transparente, cu atât este mai eficientă activitatea lor. Drept exemplu în acest sens pot servi întreprinderile municipale din Bălți, majoritatea dintre ele după anul 2015 au obținut profit, deși înainte, zeci de ani au suferit pierderi. Astăzi, amenajăm orașul Bălți împreună cu cetățenii, iar mâine vom moderniza Moldova împreună cu cetățenii săi.”

Oraşul Cahul, care a fost cel mai apropiat concurent - a obţinut 56 de puncte şi ratingul „B”. Ceremonia de decernare a premiilor a avut loc în timpul unei conferințe organizate de Institutul IDIS-Viitorul și Institutul pentru Reforme Economice și Dezvoltare INEKO.

Știrea anterioară Știrea următoare