Noutăţi

Usatîi: Cît mai multe voturi vor fi oferite de cetățeni pentru PN, cu atît mai puțini socialiști vor fugi la PDM

Deja nu mai este un secret pentru nimeni că marea majoritate a deputaților care vor ajunge în Parlament pe lista PSRM, cu prima ocazie vor fugi la democrați. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pentru a minimiza numărul de transfugi, cetățenii trebuie să-și ofere votul pentru PN.

„Cu cît mai multe voturi vor fi oferite pentru „Partidul Nostru”, cu atît mai puțini socialiști vor pleca la democrați”, a subliniat Renato Usatîi, adăugînd că socialiștii vor lua cel mult 35 de mandate.

El a explicat că, „dacă oamenii nu vor ca la Plahotniuc să plece 20 de deputați, ci doar zece, trebuie susținuți ai noștri”.

Mai mult ca atît, Renato Usatîi s-a adresat către angajații instituțiilor de stat, spunînd că ei pot trage pe sfoară conducerea care le cere să voteze pentru partidul lui Plahotniuc.

„Știu că angajaților instituțiilor de stat, controlate de Plahotniuc, li se cere să fotografieze buletinele de vot ca dovadă a faptului că ei au votat pentru democrați”, a declarat Usatîi.

Potrivit lui, mecanismul este următorul, alegătorul trebuie să facă o poză cu un buletin ștampilat alături de buletinul său de identitate: „Îi rog pe cei cărora le este frică: Votați pentru democrați, faceți poze, iar apoi scrieți pe buletin, de exemplu, „Dodon este Chircorov” și aruncați-le în urne”.

Amintim că pe 24 februarie, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. „Partidul Nostru” este reprezentat în circumscripția națională, dar și în 17 circumscripții uninominale.

Știrea anterioară Știrea următoare