Noutăţi

Usatîi: Dodon a dat amenzi astronomice, pentru ca mai apoi tot el să le amnistieze, ca salvatorul țării

Amenzile astronomice din perioada pandemiei fac și ele parte din campania de PR a președintelui Igor Dodon. O spune primarul de Bălți, Renato Usatîi. Într-un live pe Facebook, el a afirmat că acestea sunt unele dintre cele mai mari de pe glob, pentru ca ulterior șeful statului să spună că le amnistiază, iar oamenii să-i aprecieze gestul, pe care Usatîi l-a calificat ca fiind supremația cinismului.

“Dodon vrea să sperie oamenii după care să vină ca marele salvator al nației și să le achite. O să vrea să arate că este omul care are grijă de propriul popor. Dacă amenzile erau de câte o mie de lei, oamenii ar fi achitat, dar așa o să se întâmple exact ca în cazul pensionarei, amenda căreia au plătit-o oamenii lui Dodon, după ce tot el a gândit-o. O să iasă Dodon și o să spună: Cei care nu aveți bani să achitați aceste amenzi o să fiți amnistiați de mine, Țarul Dodon și salvatorul țării. Asta se numește cinismul suprem.”

Usatîi a făcut declarația după ce mai mulți șoferi de troleibuze din Bălți și întreprinderea municipală au încasat o amendă de 190 de mii de lei pentru că au ieșit pe rute în zilele de weekend, lucru interzis de Comisia Națională în Sănătate Publică, dar permis de cea de la Bălți. Primarul a spus că administriația publică locală va contesta în instanță amenzile, dar dacă din cauza implicării “celor de la Chișinău” va pierde procesul, o să achite el penalitățile.

“Dodon, da eu o să plătesc amenzile pentru acești șoferi, dar vreau să-ți spun că te vom găsi oriunde ai fi și o să te obligăm să lucrezi ca să întorci acești bani, inclusiv celor care deja au plătit amenzile. Înțeleg că nu o să vrei să lucrezi în Moldova cu un salariu ca cel al polițiștilor, care pentru 5.000 de lei își pun și viața în pericol, de multe ori au suferit, au nimerit în situații dificile. Nu o să te aranjeze salariul unui medic sau al unei asistente medicale sau al unei infirmiere pentru că o să ai de lucrat 20 de ani ca să întorci toți banii. Așa că, dacă o să primim bani buni pentru tine într-un club turcesc, te vindem acolo. Nu o să aștept să prășești cu 200-250 de lei pe zi, așa cum lucrează o mulțime de oameni din țară ca să întorci banii”, a spus în încheiere Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare