Noutăţi

Dodon a negociat la Moscova anunțarea lui Renato Usatîi în căutare internațională

Liderul Partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat că în curând autoritățile ruse îl vor anunța în căutare internațională la insistența personală a lui Igor Dodon.

Usatîi a declarat despre acest lucru într-un live pe Facebook, unde a menționat că decizia a fost luată de partenerii lui Dodon din una dintre structurile de forță de la Moscova, după negocierile de miercuri ale șefului statului cu aceștia.

Potrivit lui Renato Usatîi, Dodon a insistat pe anunțarea sa ilegală în căutare, procedură pornită în baza unor mărturii false, după ce o serie de sondaje a arătat o cădere dramatică a liderului neformal al socialiștilor. Potrivit cifrelor, Dodon înregistrează o încredere de doar 29%, iar Usatîi de 16%.

Anunțarea în căutare a fost inventată în cadrul dosarului penal pornit în Rusia și în care Veaceslav Platon și Vladimir Plahotniuc au fost acuzați pentru spălare de bani, cunoscuta fraudă cu denumirea “Laundromat”.

“Au pus mâna pe doi indivizi, unul dintre care este Grigoriev și care realiza scheme cu Plahotniuc după înlăturarea lui Platon. Al doilea individ care se ocupa cu aceleași lucruri la Moscova este un oarecare Kuzmin. Nu i-am văzut în ochi pe niciunul dintre cei doi. Am vorbit de multe ori public despre Grigoriev care a fost dus cu un avion privat la Plahotniuc”, a spus Usatîi menționând că anume mărturiile mincinoase ale acestora au stat la baza anunțării sale în căutare.

Usatîi a mai declarat că acest dosar a fost fabricat de patronii lui Dodon pentru că acesta din urmă se teme să nu piardă puterea, “ceea ce este o iluzie absolută”, punctează Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare