Noutăţi

Usatîi: Parlamentarele anticipate și prezidențialele trebuie organizate până la al doilea val de coronavirus

Primarul de Bălți și liderul Partidului Nostru îl îndeamnă pe șeful statului Igor Dodon să-și dea demisia acum pentru a putea fi organizate alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate până în toamnă, când este așteptat al doilea val de coronavirus. Renato Usatîi i-a făcut această propunere lui Dodon, mai ales că și acesta din urmă a vorbit despre probabilitatea amânării scrutinului prezidențial din cauza celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19.

“De ce să așteptăm al doilea val de coronavirus din toamnă, când putem organiza parlamentare anticipate și prezidențiale în 1 septembrie, dar le putem organiza și mai devreme, spre exemplu pe 27 august. Igor Dodon, o să trăiești cu 3-4 luni mai puțin la Condrița, mai puțin timp o să trebuiască să mergi la Președinție, o să se consume mai puțin curent, o să mergi mai puțin pe pământurile proaspăt arate care cu greu și-au revenit după secetă”, a spus Renato Usatîi într-un live pe pagina sa de Facebook.

În același timp, șeful administrației locale de la Bălți afirmă că Dodon este un om avar și limitat și nu va renunța atât de ușor la funcția de șef de stat.

“Dacă iei o astfel de decizie bărbătească, promit să-ți mulțumesc în fața întregii țări. O să spun că în sfârșit ai făcut și tu ceva pentru țară. Dar tu nu o să mergi la asta până când toată țara nu o să te alunge. O spun pentru că tu ești omul care odată pus să aleagă între viețile a zeci de mii de oameni și încă trei ore petrecute în funcția de președinte al RM, o să mergi cu varianta a doua. Igor Dodon este individul limitat pentru care contează să se deplaseze cu escortă prin satul natal, să-l vadă toți cumetrii.

Vă spun că dacă am avea o lege care permite deplasarea cu cortegiu contra unei sume de bani, Dodon o să achite mii de euro pe oră, dar o să meargă anume așa”, a încheiat Usatîi.

Amintim că șeful statului Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii din 22 mai „Președintele răspunde” că alegerile prezidențiale, programate pentru 1 noiembrie, ar putea fi amânate, dacă în toamnă va fi înregistrat un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

Știrea anterioară Știrea următoare