Noutăţi

Renato Usatîi: Autoritățile locale trebuie să primească dreptul reglementat prin lege de a demola construcțiile ilegale

Autoritățile locale trebuie să primească dreptul reglementat prin lege de a demola construcțiile ilegale. Despre aceasta, primarul de Bălți, Renato Usatîi, a declarat marți, 3 decembrie, la o întâlnire cu un grup de activiști civici din oraș.

„Absolut toate clădirile care există, sunt ridicate cu încălcări. La nivel național, voi cere ca primarii sau consiliul municipal să aibă dreptul de a demola clădirile ilegale. Acesta este singurul mecanism prin care putem acționa. Și asta pentru că toate plângerile noastre ajungeau în instanță, cei vinovați plăteau o amendă de câteva mii de lei și cu asta se încheia totul”, a declarat primarul Capitalei de Nord.

Edilul a subliniat că municipalitatea ar trebui să aibă dreptul la nivel legislativ de a demonta clădirile ilegale: „Dacă o comisie stabilește că nu a existat dreptul de a închiria această bucată de teren, nu contează dacă este vorba de chirie sau vânzare, ea trebuie demolată”, a spus Usatîi.

În prezent, în parcul “Andrieș” din Bălți există patru restaurante, proprietarii cărora au cumpărat sau arendat terenul, pe care sunt amplasate, până în anul 2015.

Știrea anterioară Știrea următoare