Noutăţi

Renato Usatîi: Igor Dodon știa foarte bine despre a doua identitate a lui Plahotniuc. Eliberarea actelor a fost legată de situația unor piloți

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, spune că președintele Dodon știa foarte bine despre a doua identitate a lui Vlad Plahotniuc, iar eliberarea actelor a fost legată de situația unor piloți.

“Ceea ce spunea Dodon că iată Plahotniuc are o a doua identitate și va încerca să afle detalii…Igor Nicolaevici, de ce minți? Ai dreptate, Plahotniuc are a doua identitate, dar o are de mult și a obținut-o încă atunci când lucrați la un proiect comun, pentru ca cineva să fie eliberat. De aceea, Igor Dodon a aflat despre existența numelui “Novak” încă în momentul în care Plahotniuc a primit pașaportul. Tot atunci, a doua identitate a primit NU un singur om, așa cum spune Dodon, dar mai mulți, despre care Dodon știe. Era mai bine să recunoască despre faptul că a existat o situație legată de “piloți”, și atunci Plahotniuc…în fine, Igor știa despre toate astea pentru că încercau să facă ceva împreună, după care Igor l-a tras pe sfoară.”

Usatîi a făcut declarația în timpul unui live pe Facebook, în care a spus că va lupta pentru ca politicienii să nu mai poată prosti oamenii, adresându-se în special președintelui Igor Dodon și premierului, Ion Chicu.

“Voi face totul pentru ca propaganda odioasă și fățărnicia promovată de posturile tv ale lui Plahotniuc, iar azi, de altele, să nu mai existe. Voi lupta pentru ca fiecare cetățean al acestei țări să cunoască adevărul. Da, sunt ocupat cu rezolvarea problemelor din orașul Bălți, dar să nu credeți că nu știu ce faceți ziua și noaptea. Când am făcut declarații, cu o săptămână înaintea învestirii guvernului Chicu, spuneam că raioanele, funcțiile de secretari de stat, deja au fost împărțite, iar majoritatea va ajunge la democrați. Totul s-a întâmplat exact așa și, la fel a fost cu numirea procurorului general, fotoliu pe care Dodon l-a vrut pentru Soltan, dar cineva nu i-a permis și a fost numit Stoianoglo. Deocamdată, nu am motive să pun la îndoială intențiile sănătoase ale noului procuror general, Alexandru Stoianoglo. Problema era în concursul de selectare, care a fost o imitație pură. Dacă Stoianoglo va face tot ce promite, iar noi în timpul apropiat îl vom ajuta, mai vedem cum decurg lucrurile. El, într-adevăr, face ordine, iar noi avem ce-i povesti și arăta. În ce mă privește, informația de care dispun și care e foarte multă…îl vom ajuta.”

Știrea anterioară Știrea următoare