Noutăţi

Renato Usatîi: Mă asemăn cu Lukașenko prin faptul că, la fel ca și el, nu pot fi controlat

Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, rămâne un model pentru președintele Partidului Nostru și primarul municipiului Bălți, Renato Usatîi.

“Mă asemăn cu Lukașenko prin faptul că, la fel ca și el, nu pot fi controlat. Nu mi-a spus nimeni să fac una sau alta. Nu există așa ceva. Niciodată nu am fost modelat de cineva și nici nu voi fi”, a spus Usatîi în cadrul emisiunii Mariei Levcenco “3 milioane”.

“- De ce îmi place de președintele Belarusului Alexandr Lukașenko? Atitudinea față de el poate fi diferită, dar nimeni, niciodată nu va putea spune că este controlabil. Dacă nu-i place ceva în politica rusească, poată să spună fără echivoc: “Băieți, nu încercați să mă dresați pentru că mâine o să fac rând de la intrarea în Belarus, în regiunea Smolensk, până la Kremlin.”

„Este imposibil să devin maleabil, deși încercări de a mă controla au fost, la Moscova. Au existat diferite discuții. Unii îmi spuneau să le dau partidul, alții încercau să-mi spună despre ce să vorbesc și despre ce să nu vorbesc”, a afirmat Renato Usatîi.

La afirmația moderatoarei emisiunii că, probabil, Usatîi nu s-a pomenit în situația multor politicieni de la noi, liderul PN a adus un exemplu mai mult decât elocvent.

„Dar cum calificăm situația când peste 50 de mascați îți intră în casă înarmați și îți pun părinții cu fața la perete. Cum se numește asta? În urmă cu un an și jumătate, au încercat să mă supună unor “măsuri preventive”, la Moscova. S-a crezut că imediat voi deveni “ascultător”. Au existat anumite recomandări, care sunt însă total împotriva convingerilor mele.”

Usatîi a mai spus că nu este vulnerabil pentru că niciodată nu a ascuns de nimeni cu ce se ocupă și unde se odihnește:

“Niciodată nu mi-am trecut averea pe numele rudelor sau ale unor persoane de încredere, nu am ascuns nimic prin offshore-uri, așa cum fac unii. Întotdeauna le-am arătat oamenilor tot ce am. Nu mi-am ascuns locuința din Moscova sau apartamentele din Chișinău. Am spus unde merg să mă odihnesc, fie că e vorba de Dubai, Maldive, Turcia sau Franța. Le-am arătat oamenilor imagini, nu m-am ascuns niciodată așa cum face Dodon. Postează niște fotografii cu el schiind, dar nu spune că au fost făcute în una dintre cele mai scumpe stațiuni de schi din lume, pentru că iar va fi luat la rost.”

Știrea anterioară Știrea următoare