Noutăţi

Renato Usatîi: Nu-i exclus faptul că asupra orașului Bălți se pregătește un atac raider

Autoritățile centrale, subordonate oligarhului Vladimir Plahotniuc, pot recurge la atacuri raider asupra capitalei de Nord a țării. Din spusele primarului de Bălți, Renato Usatîi, autoritățile intenționează să creeze un haos asemeni celuia care se petrece la Chișinău. Despre aceasta a afirmat liderul ”Partidului Nostru” în cadrul unei transmisiuni online în rețelele de socializare.

Precum afirmă Renato Usatîi, printre alții, călcați în picioare, va fi și întreprinterea municipală ”Direcția Reparații și Construcție a Drumurilor” din Bălți, care evacuează gunoiul de pe străzile din Corlăteni. ”Ei au încheiat un contract, potrivit căruia au dreptul să evacueze frunzele și crengile”, - a declarat Usatîi. Din spusele primarului de Bălți, intentarea dosarelor penale va însemna că ”ei vor să creeze și-n Bălți un colaps asemeni celuia din Chișinău”.

”Nu exclud faptul că ei pregătesc un atac raider asupra orașului, pentru a-i înfrica pe toți, pentru a demonstra că, într-un fel, iată, ei nu fac absolut nimic. Ei nu au nevoie actualmente de cea mai transparentă primărie din țară, pe fundalul haosului colhoznic care are loc în Parlament, la guvernare”, - a menționat Usatîi.

Alexandru Pînzari, Șeful Inspectoratului General de Poliție, vine des la Bălți și țipă în gura mare, că de ce nu-s intentate dosare penale împotriva lui Usatîi, de ce nu este închis Grigorișin, de ce pînă acum nu e judecat Pcela. Cu aceasta se ocupă astăzi poliția moldovenească”, - a mai adăugat liderul ”Partidului Nostru”. El s-a adresat colegilor de la primărie cu mesajul: ”Înțeleg, vă este greu, dar nu retrăiți, noi niciodată nu vă vom adandona. Odată ce ne-am asumat misiunea de a cărăța țara de acest ”rapăn” corupt, noi sîntem obligați să ducem pînă la capăt acest lucru”.

Igor Șeremet, viceprimarul de Bălți, care împreună cu Renato Usatîi participă la lucrările Forumului Urbanistic din Moscova, la fel s-a adresat colaboratorilor organelor de drept: ”Acționați potrivit legislației, dar nicidecum după capriciile cuiva”.

Știrea anterioară Știrea următoare