Noutăţi

La Bălți nu trece cu “merge și-așa”. Primarul orașului, Renato Usatîi a tras de urechi funcționari și șefi de firmă după ce a inspectat terenurile de joacă

La Bălți nu trece cu “merge și-așa”. Primarul orașului, Renato Usatîi a tras de urechi funcționari și șefi de firmă după ce a inspectat terenurile de joacă.

Usatîi s-a făcut roșu de furie după ce a văzut modul în care au fost amenajate terenurile. Se pare că agentul economic, care a construit zonele, nu și-a dat prea mult silința. Modul de amplasare a elementelor de joacă, calitatea lor, suprafața, dar și bordurile lipite unele lângă altele în bătaie de joc au provocat revolta edilului.

Elementele de siguranță lipseau cu desăvârșire de pe unele locuri, toboganele și leagănele fiind montate direct pe pământ. Mai grav e că din echipamente, șuruburile puteau fi scoase cu ușurință, lucru de care Usatîi s-a convins personal și pe care i l-a demonstrat și conducerii firmei, responsabile de lucrări.

Primarul s-a arătat nemulțumit și de numărul mic al echipamentelor, prezente pe câteva dintre spații.

“Eu văd aici un loc în care pot fi plimbați câinii, dar numai nu teren de joacă pentru copii. Acest tobogan trebuie să fie puțin mai înalt, iar acest element…, nici nu știu cum să-l numesc, nu se înțelege ce e”, a spus indignat Usatîi.

În încercarea de a se scuza, o reprezentantă a companiei i-a spus primarului că intenționat s-a lăsat mai mult spațiu neacoperit, pentru ca lucrul să fie finalizat la anul. Motivul invocat nu a ținut însă, așa că Usatîi a anunțat că Primăria nu mai are nevoie de serviciile firmei.

Primarul a comparat terenurile cu niște stâne și a explicat, prin exemple concrete, cum ar trebui, de fapt, să arate astfel de locuri.

Știrea anterioară Știrea următoare