Noutăţi

Renato Usatîi: Plahotniuc intenționează să participe la următoarele alegeri prezidențiale

Oligarhul Vladimir Plahotniuc intenționează să participe la alegerile prezidențiale care vor avea loc în anul 2020. Pînă atunci însă, acesta îl va lichida politic pe președintele Igor Dodon. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, Dodon poate fi trimis la închisoare pentru 15 ani. Despre aceasta el a declarat în cadrul unei întîlniri a candidatului „Partidului Nostru” în circumscripția uninominală nr.49, Nicolai Țipovici, cu diaspora moldovenească.

Astfel, Usatîi a subliniat repetat că formațiunea lui Dodon nu va fi exclusă din campania electorală. Mai mult, potrivit prognozelor liderului PN, Partidul Socialiștilor va obține în jur de 35 de mandate în Parlament. Însă, a continuat el, în lista PSRM figurează în jur de 20 de persoane controlate de oligarhul Vladimir Plahotniuc. Acesta, apropo, este unul dintre motivele din care socialiștii nu vor fi excluși.

Cu toate acestea, nici asta nu e cel mai „groaznic” ce-l așteaptă pe Dodon după alegeri: „Pînă acum ei au votat pentru proiectele necesare lui Plahotniuc – sistemul mixt, legea Procuraturii, numirea judecătorilor – Dodon a făcut totul. La fel, așa cum făcea cîndva Filat. După alegeri el [Plahotniuc] îi va lua jumătate dintre deputați. Nu vor fi „bătuți” sau amenințați, nu. Ei deja stau pe „bagaje” și așteaptă SMS-ul”.

„Plahotniuc intenționează să participe la alegerile prezidențiale. Iar următoarea combinație a lui Plahotniuc este întemnițarea lui Dodon. Mai ales că, Dodon va merge la pușcărie conform legii. Există un dosar penal privind finanțarea din SUA. Iar Plahotniuc va scoate, cu siguranță, acest dosar pentru a pune într-o situație incomodă și Federația Rusă. Și încă – cazul „Gazprom”, eschivarea de la achitarea taxelor, furt în proporții deosebit de mari, etc.”, a adăugat Usatîi.

„Spre deosebire de Filat, lui Igor îi vor da vreo 15 ani. Asta pentru că e tînăr încă”, a concluzionat Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare