Noutăţi

Renato Usatîi a oferit bălţenilor un concert grandios! Cele mai frumoase momente ale concertului de Ziua Independenţei (VIDEO)

Capitala de nord a Moldovei a sărbătorit cu fast Ziua Independenţei. Zeci de mii de bălţeni s-au adunat la un open-air, head-line-rii căruia au fost Irina Krug şi Sofia Rotaru.

Odată cu venirea lui Renato Usatîi în funcţia de primar al oraşlui, bălţenii s-au deprins să sărbătorească cu fast şi cu amploare cele mai îndrăgite sărbători. Şi de această dată, primarul s-a ţinut de cuvînt – show-ul de aseară din piaţa principală a oraşului Bălţi a adunat, potrivit celor mai simple calcule, cel puţin 50 de mii de oameni. La concert au participat tineri interpreţi bălţeni, trupe autohtone ca Brio Sonores, Tharmis, formaţiunea română Fly Project, interpreta rusă Irina Krug şi desigur – head-line-rul serii, legendara Sofia Rotaru.

Ca de obicei, însăşi Usatîi, deşi nevoit să se afle la mii de kilomteri de ţara natală, nu a ratat ocazia de a se adresa cetăţenilor, pe viu, cu cîteva cuvinte călduroase – de la un ecran imens, instalat pe scena din Bălţi.
„Toată ziua am urmărit ceea ce se întîmplă astăzi în Moldova, în Bălţiul meu natal, dar dispoziţia mea de sărbătoare este amestecată cu un sentiment de tristeţe. Mă simt un om în viaţa căruia lipseşte ceva foarte important – voi toţi. Spre mare regret nu pot fi în piaţa din Bălţi în această zi de sărbătoare, să discut cu bălţenii, să vă cuprind. Iar voi, desigur, ştiţi cu toţii de ce acest lucru a devenit imposibil…
Deja de 26 de ani Moldova este un stat independent. Şi, deşi pentru o ţară aceasta este o vîrstă tînără, oamenii în Moldova au reuşit să cunoască în tot acest timp destul amar. Dar în pofida tuturor relelor, eu sînt determinat să lupt şi în continuare împreună cu voi pentru a schimba viaţa în ţară spre bine, sînt gata să dedic toate forţele pentru aceasta, sînt gata să merg pînă la capăt”, a declarat Usatîi mulţimii adunate în piaţa din Bălţi.
Probabil, cel mai emoţional moment al serii a fost adresarea primarului de Bălţi, cu cuvinte de mulţumire pentru mama sa, care se afla în acel moment printre spectatori…

Artiştii care au evoluat în acea seară de pe scenă, auditoriul de la Bălţi i-a primit cu o căldură deosebită. Una cu adevărat reuşită a fost, trebuie să recunoaştem, cunoştinţa bălţenilor cu Irina Krug, care, în toiul petrecerii a intrat cu microfonul direct în mulţime – spre încîntarea bălţenilor şi nemulţumirea agenţilor săi de pază.

Mulţimea nu dorea să o lase să plece nici pe îndrăgita Sofia Rotaru, care timp de peste o oră a reuşit să interpreteze o mare parte a hiturilor sale excepţionale – „Cervona Ruta”, „Romantică”, „Lavanda”, „Melancolie”, „Belîi Taneţ”, „Ne uhodi”. De altfel, în Moldova, Sofia Mihailovna încă niciodată nu a reuşit să plece fără o interpretare la bis…

După încheierea concertului, înainte de a începe numărătoarea inversă pînă la lansarea artificiilor de sărbătoare, primarul Usatîi a comunicat că transmite pentru toţi veteranii din partea sa personal, cîte patru mii de lei – pentru că „este incorect să ne amintim de veterani doar pe 9 mai”...

Concertul de sărbătoare de la Bălţi nu s-a terminat aici. Deja după miezul nopţii, piaţa centrală din Bălţi s-a transformat în cel mai mare ring de dans – toţi doritorii s-au putut distra în ritmurile muzicii Fly Project.

Știrea anterioară Știrea următoare