Noutăţi

Renato Usatîi a cerut adevăraților ofițeri ai SIS să publice înregistrarea audio în care Dodon recunoaște că a luat bani de la Plahotniuc

Renato Usatîi a cerut adevăraților ofițeri ai SIS să publice înregistrarea audio în care Dodon recunoaște că a luat bani de la Plahotniuc. Liderul PN spune că este vorba despre mărturisirea pe care Dodon a focut-o la o întâlnire cu el și Năstase, la un restaurant din Capitală, în timpul protestelor din 2015.

“Sunt convins că Dodon a luat multe alte “kulioace”. Așa că vreau să mă adresez angajaților SIS. Stimați ofițeri, mă adresez adevăraților ofițeri. După revenirea mea în Moldova, cineva dintre voi mi-a prezentat o înregistrare audio, de la întâlnirea mea cu Igor Dodon și Andrei Năstase, la unul dintre restaurantele din Chișinău. Pe acea înregistrare se aude bine (în ciuda muzicii de pe fundal) cum Dodon răspunde la pretențiile mele, atunci noi cu Năstase i-am reproșat că a luat de la Plahotniuc bani, câte două milioane de lei pe săptămână. Tot atunci Plahotniuc a vrut să mă corupă și pe mine cu bani, chipurile pentru proteste. Năstase nu credea că așa ceva se poate întâmpla, așa că l-am chemat pe Dodon, care a recunoscut. O spun pentru cei care au uitat de această poveste. Rog angajații SIS să publice acest audio pentru că Gumeniuc l-a ascuns, deși acest lucru n-o ajute cu nimic, pentru că în timpul apropiat Pavel Voicu va demisiona de la MAI, Gumeniuc va ajunge în stradă, iar în funcția de vice-director SIS, pe care o ocupă acum, va ajunge Pavel Voicu. Știu la cine se află înregistrarea de aceea vă rog să o publicați ca să mai apară o dovadă a faptului că Dodon nu e doar corupt, pentru că neagă cele întâmplate, dar pe acea înregistrare el recunoaște că a luat bani de la Plahotniuc, iar Andrei Năstase a fost martorul acelor discuții. O să mergem la Procuratură pentru o expertiză a înregistrării și o să punem punct la toată această debandadă”, a declarat Renato Usatîi, după care a scos din buzunar un stick, la fel cu informații care-l compromit pe Dodon.

“Pe acest stick, de la colegii tăi, este toată informația despre cum vrei, în timpul apropiat, să distrugi Curtea Constituțională a RM. Toată informația va fi publicată, așa că nu o să mai poți face nimic. Îți recomand să iei “kuliok-ul”, Codul Penal și, de la Chișinău, la Rostov pe Don. Sau așa cum am mai spus o să trimit din PMAN direct în cosmos și așa o să devii primul cosmonaut din Moldova.”

Renato Usatîi a spus în continuare că nu-l interesează jocurile de-a cumpăratul deputaților și că poziția lui și a Partului Nostru e că Moldova are nevoie de alegeri parlamentare anticipate, demiterea Guvernului și a președintelui.

“Prostituatele pot trece dintr-un dormitor în altul, dar ele o să vrea să trăiască în același bordel în care au trăit. Noi nu trebuie să permitem ca Parlamentul să aibă statutul de bordel în care trăiesc toți acești tovarăși cu moralitatea scăzută. În afara legii trebuie scoase PDM și Partidul Șor, iar noi cu Dvs putem schimba clasa politică din Moldova”, a mai declarat Renato Usatîi.

El a făcut afirmațiile în live-ul de pe Facebook, în care a mers la Președinție să-i ducă lui Dodon un pachet cu Codul Penal în el. Tot atunci, liderul PN a chemat locuitorii țării să susțină campania „Un “kuliok” pentru Dodon” și să agațe în gardul Președinției pachete în care să pună ce vor ei. Primarul de la Bălți a mai spus că pungă neagră “calendar” din secvența video, publicată azi, a devenit simbolul corupției în Moldova.

Știrea anterioară Știrea următoare