Noutăţi

Renato Usatîi cere justiție corectă pe cazul deținutului politic David Davitean

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, alături de reprezentanții formațiunii și simplii cetățeni cer justiție corectă în cazul lui David Davitean, condamnat în mod abuziv la 16 ani de închisoare de către fostul regim pentru că a refuzat la cererea anturajului lui Vladimir Plahotniuc să depună depoziții false.

​Renato Usatîi, a mers miercuri, 7 august, la Curtea Supremă de Justiție unde are loc o ședință de judecată în dosarul Davitean. Liderul Partidului Nostru le-a amintit jurnaliștilor că motivul real pentru care Davitean a fost condamnat la ani grei de pușcărie este acela că a refuzat, la cererea lui Constantin Botnari și altor persoane din anturajul lui Plahotniuc, să depună depoziții împotriva lui Renato Usatîi.

„I s-a cerut să susțină că era într-o cameră alăturată când a auzit discuția killerului Proca cu sora, sau cu altcineva, precum că Usatîi ar fi comandat omorul lui Gherman Gorbunțov și alte prostii”, a precizat politicianul.

El însă a menționat că Davitean a refuzat să depună depoziții false, chiar și când Usatîi i-a transmis să o facă dacă acest lucru îl va ajuta să ajungă la libertate.

Renato Usatîi consideră că după plecarea lui Plahotniuc din țară s-au creat condiții propice pentru o justiție corectă în privința lui David Davitean și a tuturor deținuților politici ai fostului regim. „Noi nu vom face presiuni asupra justiției, dar vrem decizii corecte ale instanțelor”, a declarat Renato Usatîi.

Și fostul deținut politic Pavel Grigorciuc, care spune că a discutat deseori cu Davitean în penitenciarul 13, a venit să-l susțină. „Sper că aceste ilegalități vor înceta și justiția va emite o decizie corectă”, a declarat Grigorciuc.

Știrea anterioară Știrea următoare