Noutăţi

Renato Usatîi a felicitat profesorii Moldovei cu ocazia Zilei internaţionale a profesorului!

Primarul de Bălţi s-a adresat către profesorii Moldovei cu o felicitare în cinstea Zilei internaţionale a profesorului, sărbătoare internaţională marcată anual la 5 octombrie.

„Toate profesiile sînt importante, însă cea de profesor este o vocaţie, o misiune. Cuvinte bune nu pot fi spuse niciodată prea multe, atunci cînd este vorba de mulţumirea adusă profesorilor”, a scris Renato Usatîi pe Facebook. „Atenţi şi săritori la nevoie, severi, dar corecţi, grijulii şi responsabili. Mereu vor asculta şi înţelege, vor veni cu un sfat şi vor explica. Vor oferi o cale în viaţă. Eu am avut fericita ocazie cu această cale de la bun început – m-am născut şi am crescut într-o familie de pedagogi. Stimaţii şi iubiţii noştri, nu doar că oferiţi copiilor cele mai importante cunoştinţe în această lume, dar şi, prin propriul exemplu, arătaţi cum trebuie trăită această viaţă, păstrînd demnitatea şi cinstea”.

„Dascălul, ca şi scriitorul este un inginer al sufletelor umane. Vă felicit cordial cu prilejul acestei sărbători şi vă urez să aveţi parte de toate bunurile pămînteşti, sănătate şi mulţi ani. Fie ca activitatea să vă aducă doar bucurie, iar succesele elevilor să devină o sursă de inspiraţie. Vă urez să aveţi parte de dragoste, răbdare şi fericire”, a scris Usatîi.
În ajunul sărbătorii profesionale, în clădirea teatrului „Vasile Alecsandri” din Bălţi a avut loc ceremonia dedicată Zilei internaţionale a profesorului. Profesorii au fost felicitaţi de reprezentanţii conducerii Primăriei Bălţi, iar cei mai buni profesori au fost răsplătiţi cu premii şi diplome.
În 1994, UNESCO a declarat ziua de 5 octombrie drept Zi internaţională a profesorului. În această zi, în 1966 a avut loc Conferința interguvernamentală de la Paris, UNESCO și Organizația Internațională a Muncii (OIM) au adoptat Recomandările privind statutul profesorilor – primul document cu statut internațional care se referă la statutul juridic al lucrătorilor din domeniul învățămîntului.
Ziua internaţională a profesorului este o posibilitate de a atrage atenţia asupra problemelor cu care se confruntă pedagogii atît la nivel naţional, cît şi cel internaţional.

Știrea anterioară Știrea următoare