Noutăţi

Renato Usatîi salută decizia Procuraturii Generale de a evalua dosarele penale deschise din motive politice

Liderul partidului Nostru și primarul de Bălți, Renato Usatîi, salută decizia procurorului general, Alexandr Stoianoglo de a crea un grup format din șase procurori care va evalua 38 de dosare penale, deschise din motive politice.

“Este un pas corect și așteptat pentru restabilirea sistemului de dfrept, proces inițiat de noua conducere a Procuraturii Generale. Sperăm că Procuratura va examina și va evalua în mod obiectiv dosarele motivate politic, fabricate în timpul regimului lui Plahotniuc, iar „vârcolacii în uniformă” din sistemul de drept vor fi trași la răspundere conform legii”, a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Renato Usatîi a menționat că, de fapt, există mult mai mult de 38 de astfel de dosare, și că numai el poate numi zeci de anchete politice realizate la comandă, pornite din motive inventate pe numele activiștilor Partidului Nostru, ale primarilor și consilierilor locali din partea formațiunii. Liderul Partidului Nostru și-a exprimat speranța că Procuratura îi va ajuta pe toți acești oameni să-și obțină dreptatea, iar de acum înainte, va respecta legea și va proteja drepturile cetățenilor.

Știrea anterioară Știrea următoare