Noutăţi

Renato Usatîi a îndemnat cetățenii să participe la protest și să împiedice politizarea acestuia: „Acesta nu e protestul lui Andrei Năstase sau Maiei Sandu!”

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a supus unei critici dure opoziția pro-europeană pentru politizarea protestului. Totuși, președintele PN a îndemnat locuitorii Moldovei să participa la acțiunea planificată pentru data de 26 august și a subliniat că cetățenii țării trebuie să împiedice monopolizarea protestului.

Liderul „Partidului Nostru” a supus unei critici dure acordul semnat de partidele Platforma „Demnitate și Adevăr”, Acțiune și Solidaritate” și PLDM, care prevede interzicerea colaborării cu PN. Potrivit lui Usatîi, reprezentanții Platformei nu au avut dreptul moral să se alăture acordului, întrucît PN a început lupta cu regimul cu mult înainte de apariția PPDA.

„Opoziția de dreapta a mers la indicația Maiei Sandu. Ei au semnat declarația privind interdicția de colaborare cu partidele oligarhice, dar au inclus acolo și „Partidul Nostru”. Pentru mine a devenit evident că Maia Sandu a preluat controlul total asupra opoziției de dreapta. Toți dansează așa cum dictează Maia Sandu”, a subliniat el.

Adresîndu-se către președintele PAS, liderul „Partidului Nostru” a subliniat că critica acesteia în adresa PN este „o prostie și mai mare decît mitul despre cei 30 de mii de sirieni”.

„Dacă ai privit telenovela „Sclava Isaura” (în portugheză (original) „A Escrava Isaura”, cunoscut în spațiul nostru după denumirea în limba rusă „Рабыня Изаура”), ai fi înțeles că ideea acesteia consta în lupta împotriva sistemului sclavagist, nu în crearea unui asemenea sistem, ceea ce încerci tu să impui partenerilor de protest”, a adăugat liderul PN.

În legătură cu aceasta, Renato Usatîi a criticat protestul opoziției pro-europene pentru politizarea sa: „unul strigă despre unirea cu România, altul despre ocupația sovietice și așa mai departe”.

„Ceea ce au organizat „drepții” este o dezbinare a societății. Ceea ce s-a întîmplat este urît, incorect, ori, pentru Năstase au votat și cei care vorbesc în rusă sau nu prea cunosc limba de stat”, a declarat el.

Prin urmare liderul „Partidului Nostru” s-a adresat cetățenilor Moldovei cu îndemnul de a solicita de la liderii protestului să renunțe la politizarea acestuia. La fel, el s-a adresat organizațiilor raionale a „Partidului Nostru”: „mergeți acolo în calitate de cetățeni, ori acesta nu este protestul lui Andrei Năstase sau Maiei Sandu. Acesta trebuie să fie protestul vostru (al cetățenilor)”.

Știrea anterioară Știrea următoare