Noutăţi

Renato Usatîi a îndemnat Guvernul să organizeze curse avia pentru toți moldovenii care vor să revină în țară

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a îndemnat Guvernul să organizeze curse avia pentru miile de moldoveni de peste hotare, care vor să se întoarcă acasă, dar nu pot din cauza epidemiei de coronavirus.

“Guvernul trebuie să ceară Agenției Turismului să organizeze curse charter pentru toată lumea. Înțeleg că zilnic este nevoie nu de un avion, ci de zeci de avioane. Da, aceste companii vor plata în avans, dar statul poate deveni garant, iar oamenii întorc banii”, a spus revoltat Usatîi într-un live pe Facebook.

Marți, peste 200 de moldoveni au ajuns acasă din Franța cu o cursă charter efectuată de compania Air Moldova.

“Cu ajutorul lui Dumnezeu, am reușit să pun umărul ca prima rută charter cu diaspora noastră din Franța să ajungă acasă. Nu am putut sta deoparte, pentru că mulți ani în urmă și eu am fost unul din ei”, a spus Usatîi și a adăugat că după izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus a fost contactat de mii de moldoveni care l-au rugat să-i ajute să revină în țară.

“Din păcate, politicienii moldoveni au nevoie de noi doar atunci când suntem statistică pentru PIB, când le aducem 1,5 miliarde de dolari pe an! Și atunci când au nevoie de voturile noastre că să se mențină la putere!

Anume pe spatele nostru se ține economia Republicii Moldova în ultimii 20 de ani, noi am asigurat de fapt independența acestei țări. Știu asta mai bine ca oricine altul, toți cunosc câte milioane de dolari am adus eu personal și am investit în această țară. Cu toate acestea, acum, când am ajuns la greu, observăm cu durere că nimeni nu are nevoie de noi acasă, cu excepția familiilor noastre și a apropiaților noștri”, a adăugat el și și-a exprimat regretul că sute de moldoveni au rămas în aeroportul din paris pentru că în avion nu au mai rămas locuri libere, iar în situația lor sunt mii de concetățeni de-ai noștri din țările Uniunii Europene și Rusia.

Știrea anterioară Știrea următoare