Noutăţi

Măsură radicală! Renato Usatîi va insista pe anularea acordului cu un concesionar din Bălți 

Candidatul Partidului Nostru la funcția de primar al mun. Bălți, Renato Usatîi, va insista, în funcția de edil, pe rezilierea contractului de concesiune cu compania „Glorin Inginering”, care asigură evacuarea apelor reziduale din orașul Bălți.

Asta pentru că, potrivit lui Usatîi, serviciul respectiv a fost dat în concesiune de către fosta administrație comunistă a municipiului în baza unor condiții care dezavantajează financiar localitatea.

La o întâlnire cu alegătorii săi din Bălți, Usatîi a declarat că acordul de concesiune pe un termen de 49 de ani cu „Glorin Inginering” este unul ilegal, deoarece a urmărit anumite interese și nici pe departe nu este vorba de cele ale orașului.

„Conform acordului, noi trebuie să construim un nou sistem de canalizare, iar Golberg (directorul companiei –n.r.) și Co doar strâng banii pentru servicii”, a declarat Usatîi, calificând această situația drept stupidă.

„Prevederile acordului este un jaf în plină zi. Acesta conține și o clauză care prevede că dacă desfacem acordul trebuie să achităm o amendă de peste 40 mil. de euro”, a precizat Usatîi.

Liderul Partidului Nostru a declarat că va cere sprijinul populației dacă va iniția procesul de reziliere a contractului, deoarece acesta nu este în interesul orășenilor. Usatîi a precizat că pentru concesionarea serviciului de canalizare a votat la timpul respectiv și Alexandr Nesterovski, candidatul actual al PSRM la funcția de primar al mun. Bălți.

În 2017, Primăria Bălți, controlată de „Partidul Nostru”, a reziliat contractul de concesionare a serviciului de salubrizare a orașului. Acesta a revenit în gestiunea municipalității. Procesul a fost complicat și însoțit de organizarea unei „crize a deșeurilor” la Bălți de către concesionar.

Știrea anterioară Știrea următoare