Noutăţi

Renato Usatîi: De dragul menținerii la putere, Plahotniuc este gata să dezghețe războiul de pe Nistru

De dragul menținerii la putere, oligarhul Vladimir Plahotniuc este gata chiar și să declanșeze un război. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, dacă președintele PDM nu va reuși să-și păstreze influența după alegerile parlamentare, acesta ar putea recurge la reluarea conflictului de pe Nistru. Despre aceasta Usatîi a vorbit în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV.

„Dacă toate schemele nu vor funcționa, iar aici am în vedere șantajul, amenințările, coruperea etc., există o ieșire „de serviciu” – reluarea conflictului de pe Nistru. Declararea stării de urgență”, a menționat Usatîi.

Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că, pozițiile Partidului Democrat în regiunea transnistreană nerecunoscută este mult mai puternică decît a socialiștilor, „în pofida întîlnirilor dintre Dodon și [președintele nerecunoscut al RMN, Vadim] Krasnoselschi”.

„Dodon nu este iubit și preferă să vorbească nu cu el, ci cu stăpînul său. De ce să vorbești cu Dodon, cînd trebuie să rezolvi cu Plahotniuc”, a adăugat Usatîi.

„Unii agenți economici în Transnistria deja adună oameni, pregătesc autobuzele. Oamenilor li se spune că: „pentru cine să votați, vă vom spune în ziua alegerilor”. Evident, nu vor vota pentru Dodon”, a adăugat el.

Amintim că, pe 24 februarie, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. „Partidul Nostru” este reprezentat atît în circumscripția națională, cît și în 17 circumscripții uninominale.

Știrea anterioară Știrea următoare