Noutăţi

Renato Usatîi: Tot anul trecut, Dodon a cerut la Moscova permisiunea pentru o coaliție cu Plahotniuc

Președintele Igor Dodon este unul dintre cei mai falși politicieni din Moldova: pe parcursul întregului an precedent, Dodon a cerut la Moscova permisiunea pentru o coaliție cu oligarhul Vladimir Plahotniuc, spunînd că, chipurile, asta va limita influența Occidentului în Moldova. De altă parte, reprezentanților Occidentului acesta le spunea că nu examinează posibilitatea anulării Acordului de Asociere. Despre aceasta liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat în cadrul unei emisiuni la JurnalTV.

„Dodon este unul dintre cei mai falși politicieni. La Moscova acesta vorbește despre dragostea pentru Rusia, iar fără camere, pe parcursul anului trecut, acesta n-a făcut altceva decît să ceară permisiunea pentru o coaliție cu Plahotniuc. Chipurile asta ar minimiza influența Occidentului în Moldova”, a menționat Usatîi.

Ulterior, într-o adresare video, Usatîi a îndemnat activiștii formațiunii să transmită fiecărui cetățean faptul că între Dodon și Plahotniuc există un complot.

„Sarcina voastră este să explicați oamenilor adevărul. Nu trebuie să inventăm nimic. Spuneți-le cum Dodon a confirmat în funcții pe viață oamenii lui Plahotniuc, judecători care și-au bătut joc de noi și de mulți alții. Despre sistemul mixt. El special „a turnat” totul, pentru ca candidații lui Plahotniuc să acumuleze cîte 20 de procente în circumscripțiile uninominale”, a declarat Usatîi.

Pe lîngă asta, liderul „Partidului Nostru” a vorbit și despre isteria organizată de socialiști, precum că Plahotniuc ar intenționa să excludă PSRM-ul din campania electorală. El a subliniat că Partidul Socialiștilor nu va fi exclus, întrucît formațiunea este un instrument foarte comod pentru oligarh, la care acesta apelează atunci cînd are nevoie.

Amintim că pe 24 februarie, în Moldova vor avea loc alegeri parlamentare. „Partidul Nostru” participă atît în circumscripția națională cu lista de partid, cît și în 17 circumscripții uninominale.

Știrea anterioară Știrea următoare