Noutăţi

Renato Usatîi a identificat cine stă în spatele amenințărilor în adresa familiei sale: S-a dovedit a fi Igor Dodon

Comanditarul amenințărilor pe care liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, le-a primit cu regularitate, s-a dovedit a fi președintele Igor Dodon. Amintim că aceste amenințări erau la adresa fiicei și părinților președintelui PN.

Astfel, potrivit lui Usatîi, atunci cînd a început a primi acele amenințări, s-a gîndit mai întîi la oligarhul Vlad Plahotniuc, precum și la condamnatul în cazul „furtul miliardului” Ilan Șor, iar „Igor era undeva în top trei”.

În rezultat, politicianul a fost nevoit să desfășoare o investigație paralelă: „Au venit studenții mei creativi, care s-au conectat la serverele lui Plahotniuc. Am luat cartela mea SIM pe care am instalat-o într-un Iphone nou, iar în acesta am instalat doar WhatsApp. Aveam nevoie de un canal tehnic”. La fiecare mesaj de-al lor, liderul PN da cîte un răspuns scurt, cu „un mic virus de la Fălești, în urma cărora ei deveneau prizonierii noștri”. În acest mod, s-a reușit identificarea modelului telefonului și codul IMEI al acestuia, adresa IP, localizarea dispozitivului, punctele Wi-Fi de unde erau expediate amenințările.

„Eu am adunat toată informația, am mers la avocații mei, fosta mea soție a scris o adresare la Poliție. Ori, de identificat i-am identificat, dar iată să-i reținem, n-aș fi putut pentru că mă aflam la Moscova”, a adăugat Usatîi.

Dar, la poliție liderului PN i s-a cerut telefonul mobil și modalitatea prin care a reușit identificarea făptașilor: „m-am gîndit în sinea mea, înseamnă că nu vor să-i prindă. Dar, pe de altă parte, îl știam pe Plahotniuc de mai mulți ani și cunosc că el are unele linii roșii, de exemplu, să nu lupte cu familia”.

„Relativ recent, s-a stabilit că omul care scria aceste mesaje s-a aflat în legătură cu Igor Dodon. N-am vrut să cred asta. Faptul că Dodon este un ticălos meschin îl cunosc, dar are trei copii”, a menționat Usatîi.

Într-un final, Usatîi a primit dovezile care au confirmat faptul că el este comanditarul acestor amenințări.

„Niciodată nu mi-aș fi permis o asemenea ticăloșenie în privința familiilor lor”, a adăugat Usatîi, adresîndu-se către executorul acestei infracțiuni. „El și cei care au comandat asta, cu copii care sînt violați, incendiați, tăiați, vor sta „corect” și „calitativ” la pușcărie”.

„Cred că Dodon are probleme acum. Asta pentru că persoana și intermediarii care au făcut asta, îi vor divulga pe toți. După faptul că Dodon și-a permis în privința copilului și părinților mei, eu pot să-mi permit în privința lui orice. Doar de una îmi pare rău: Dodon care a luat bani de la mine, care a mîncat la masa mea, s-a dovedit a fi un ticălos grețos care s-a băgat acolo unde n-avea ce căuta”, a concluzionat el.

Amintim că liderul „Partidului Nostru” a făcut publice capturi de ecran care conțineau amenințări fizice în privința sa și a familiei sale încă anul trecut. Ulterior, fosta lui soție a fost nevoită să se adreseze la Poliție care, cel mai probabil, investighează și în continuare această infracțiune.

Știrea anterioară Știrea următoare