Noutăţi

Liderii partidului lui Dodon îi atribuie lui Renato Usatîi o victorie convingătoare la alegerile prezidențiale din acest an

Liderii organizațiilor teritoriale din raioanele controlate de Dodon au dat start sondajelor în rândul populației pentru a vedea care dintre politicieni este favoritul oamenilor la alegerile prezidențiale și pentru ce partid ar vota în cazul celor parlamentare anticipate.

Astfel, potrivit unui sondaj realizat pe rețelele de socializare de Alexei Vasilean, președintele raionului Drochia, Igor Dodon nu are nicio șansă să ajungă din nou președinte al Republicii Moldova.

Mai mult, liderul neformal al socialiștilor nu trece nici în turul doi de scrutin.

Sondajul îl prezintă lider absolut în întrecerea pentru fotoliul de șef de stat pe președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, pentru care au votat 29% din participanți, locuitori ai raionului Drochia. Pe locul doi se situează liderul PAS, Maia Sandu, care a acumulat 26% din voturile alegătorilor acestui raion, iar locul trei i-a revenit lui Igor Dodon, cu 13 la sută din voturi.

Pentru partidul aflat la guvernare, situația nu este mai optimistă nici în cazul alegerilor parlamentare anticipate. PSRM bifează un procent de doar 16%, iar Partidul Democrat înregistrează numai 2%.

În același timp, 21% dintre respondenți sunt gata să voteze pentru Partidul Nostru și tot atâția pentru PAS, iar partidele Pro Moldova, Platforma DA și Partidul „Șor” nu trec pragul electoral.

De menționat că sondajul a fost realizat de președintele unui raion controlat de PSRM, ceea ce arată că nici măcar socialiștii, din cercul de prieteni al lui Vasilan, nu vor să susțină partidul Dodon.

Știrea anterioară Știrea următoare