Noutăţi

“Vă doresc putere și răbdare… În curând vom avea o clasă politică nouă, responsabilă și gata să muncească” – mesajul lui Renato Usatîi de Ziua agricultorilor și lucrătorilor din industria prelucrătoare

Președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a criticat dur situația din agricultură, într-un mesaj adresat angajaților din acest domeniu cu ocazia zilei lor profesionale. El acuză lipsa de interes a autorităților statului față de acest domeniu prioritar pentru țară și spune că este nevoie de soluții urgente pentru redresarea situației, acutizată mai ales de seceta din acest an și gestionarea proastă a crizei.

“Astăzi, agricultorii și angajații din industria prelucrătoare își sărbătoresc ziua profesională. Anul acesta, probabil puțini au dispoziție de sărbătoare. Mulți se gândesc ce să facă în continuare și dacă vor să se mai numească agricultori, și chiar cetățeni ai Republicii Moldova, după ce s-au confruntat cu o atitudine total ignorantă a autorităților statului, în urma secetei din acest an. Banii care li s-au oferit în calitate de compensare a pierderilor pot fi numiți o bătaie de joc a celor care au primit în mâini un domeniu ce poate salva o țară, desigur dacă e gestionat corect și cu pricepere”, spune Usatîi și adaugă că, reorganizată, agricultura ar putea ajuta enorm la creșterea PIB-ului. Iar pentru asta este nevoie dorință de a lucra. Potrivit lui Usatîi, din cauza lipsei interesului pentru acest domeniu prioritar, statul așa și nu i-a soluționat una dintre cele mai grave probleme - irigarea.

“În primul rând irigarea face adevărate minuni în statele dezvoltate ale lumii care au înțeles că nu pot sta la mila naturii. Israelienii folosesc apă desalinizată pentru irigare și reușesc să hrănească un glob întreg. Pământurile noastre mănoase se usucă însă cu apa lângă ele”, afirmă Renato Usatîi. De asemenea, el critică autoritățile pentru o altă problem nesoluționată – exportul produselor moldovenești.

“Mâncăm legume şi fructe din import, în timp ce produsele moldovenești, mult mai sănătoase, fie se strică pe câmp, fie în hambarele producătorilor agricoli. Este o situație strigătoare la cer, care cere soluții urgente, mai ales că avem o țară cu un potențial uriaș pentru culturile agricole, ce pot deveni o adevărată salvare, având în vedere că, clopotele unei crize a alimentelor sună tot mai tare și mai des. Le doresc agricultorilor noștri și tuturor angajaților din industria prelucrătoare putere și răbdare. Sunt convins că în curând vom avea o clasă politică nouă, responsabilă și gata să muncească”, a spus în încheiere Renato Usatîi.

Știrea anterioară