Noutăţi

Libertate! Activiştii „Partidului Nostru” au fost eliberaţi

Activiştii „Partidului Nostru”, Sergiu Tomşa şi Stanislav Vlasov, reţinuţi în rezultatul unei provocări organizate de colaboratorii poliţiei, au fost eliberaţi.

Activiştii Sergiu Tomşa şi Stanislav Vlasov au fost reţinuţi pe 19 iulie în cadrul acţiunii de protest din faţa clădirii Parlamentului. În următoarea zi, a avut loc şedinţa de judecată în cadrul căreia anchetatorul a solicitat pedepse sub formă de amendă pentru cei doi. Cu toate acestea, judecătorii Judecătoriei sectorului Buiucani au considerat oportună trimiterea lor după gratii pe un termen de zece zile.

Magistraţii au refuzat să ia în calcul acel fapt că niciunul dintre ei nu a fost atras la răspundere penală sau cel puţin administrativă, precum şi faptul că Tomşa are la întreţinere doi copii minori.

Atunci, vicepreședintele „Partidului Nostru” Nicolai Țipovici, comentînd audierile, a declarat că a fost martor la faptul că „victimele” în uniforme ale Poliției se încurcau în mărturii și se contraziceau.

În context, trebuie să menţionăm că presiunea asupra „Partidului Nostru” continuă pînă acum. Aşa, de exemplu, deja a noua lună se află după gratii un alt activist al „Partidului Nostru” Felix Grincu. De altă parte, continuă represiunile politice asupra preşedintelui formaţiunii Renato Usatîi, care în rezultatul unui şir de dosare penale fabricate este nevoit să se afle la Moscova.

Știrea anterioară Știrea următoare