Noutăţi

„Prima factură pe Plahotniuc”. Usatîi a arătat partea ascunsă a raportului Kroll-2

La dispoziția liderului „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a ajuns partea II și III a raportului Kroll-2 despre „furtul secolului” care au fost ascunse de publicul larg. Pentru a evita speculațiile, președintele PN nu a publicat raportul, însă a menționat că în el figurează numele oligarhului fugar, Vladimir Plahotniuc. Liderul „Partidului Nostru” a cerut o întâlnire cu Comisia de anchetă a Parlamentului.

Potrivit lui Usatîi, raportul Kroll-2 este format din trei componente. Prima este destinată Băncii Naționale, iar alte două – Procuraturii generale și Procuraturii Anticorupție, dar și Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale. Anume ele și sunt secretizate. Anume în aceste componente, ascunse de societate, se conține numele principalului beneficiar – Vladimir Plahotniuc.

„Este evident că din acești bani au fost finanțați nu doar unii politicieni. Aici sunt nume absolut diferite – de la Plahotniuc, Filat și Șor, până la [Vitalia] Pavlicenco”, a menționat Usatîi.

Cu toate acestea, liderul „Partidului Nostru” nu a publicat raportul pentru a evita speculații despre o posibilă daună adusă anchetei. Deși Usatîi a precizat că, în opinia sa, raportul ar trebui să fie publicat pentru ca țara să-și cunoască „eroii”.

Președintele PN va insista asupra audierii sale în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă despre „furtul secolului”: „Solicit să fiu invitat și audiat. Voi transmite ceea ce, sunt convins, le va fi de folos. Am prima factură care demonstrează implicarea nu doar a lui Șor, dar și a lui Plahotniuc și a altor oameni în această schemă”.

Vom aminti că anterior un grup de procurori, condus de ex-procurorul general, Eduard Harunjen, a declarat public că nu există o altă versiune a Raportului care să conțină numele beneficiarilor miliardului furat.

.
.
.
.

.
.

Știrea anterioară Știrea următoare