Noutăţi

Usatîi a dezvăluit cum îi sunt furnizate documente secrete precum raportul Kroll sau diferite scheme de contrabandă. Acesta are informații despre companiile intermediare la importul energiei electrice

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, cunoscut pentru prezentarea, de-a lungul anilor, a mai multor informații exclusive despre scheme de contrabandă, furturi din averea statului și alte acte de corupție, a povestit în direct, la emisiunea „Important” de la TVC 21, ultimul caz de recepționare a unor astfel de documente privind scheme de contrabandă.

Renato Usatîi a menționat că în general aceste acte îi sunt transmise de colaboratori ai MAI, ai Procuraturii sau SIS, prin diferiți intermediari. Ultimul caz a avut loc chiar duminică, pe 1 septembrie, în cadrul întâlnirii cu locuitorii orașului Glodeni. „Ei găsesc diferite căi. Am fost la Glodeni. Casa de Cultură arhiplină. Oamenii îmi transmiteau plicuri cu solicitări. Pe plic era rugăminte de ajutor. S-a apropiat și o femeie în vârstă. Când am deschis plicul, deja, în mașină, am găsit un document legat de contrabandă. Cred că informația vine de la un colaborator al poliției sau de la procuratură. Nu puteau să mi-l dea deschis, dar l-au transmis”, a declarat Usatîi.

Politicianul a promis că, după ce va studia informația și dacă se va dovedi veridică, o va face publică.

Aproximativ în același mod, potrivit lui Usatîi, obține și alte informații despre acte de corupție, contrabandă și delapidări. În acest context, el s-a referit și la raportul Kroll II.

Amintim că Renato Usatîi a publicat, pe 12 iulie curent, partea II și III a raportului Kroll II. Acestea conțin nume de companii care aparțineau diferitor politicieni precum Ilan Șor, Vlad Filat, beneficiare ale jafului bancar din 2014. Principala noutate este că în premieră au apărut și unele unor companii care aparțineau lui Vlad Plahotniuc, precum „Finpar Invest SRL ICS”, „OTIV Prime Holding BV”, „Prime Management SRL”, „ICS Prime TV” sau „Gemeni SA Casa de Comerț”.

Liderul „Partidului Nostru” a promis că în curând va prezenta și informațiile privind schemele ilegale și companiile intermediare la importul energiei electrice, din cauza cărora tarifele pentru cetățeni au fost recent majorate.

Știrea anterioară Știrea următoare