Noutăţi

Orașul Bălțiul este felicitat de județul Botoșani cu ocazia Hramului orașului și a aniversării a 599 ani de la prima atestare documentară

Orașul Bălțiul este felicitat de municipiul Botoșani cu ocazia Hramului orașului și a aniversării a 599 ani de la prima atestare documentară. Un mesaj cu urări de bine pentru bălțeni din partea botoșănenilor a postat pe Facebook de primarul de Botoșani, Cătălin Mugurel Flutur.

“Este o bucurie pentru mine, ca primar al municipiului Botoșani, să le transmit, în numele tuturor botoșănenilor, cele mai bune și sincere urări de felicitare prietenilor și colaboratorilor noștri din municipiul Bălți, cu ocazia hramului orașului și a împlinirii a 599 de ani de atestare documentară.

Relația specială dintre municipiile noastre s-a dezvoltat mult în ultimii ani, parteneriatul dintre Bălți și Botoșani concretizându-se într-un număr tot mai mare de acțiuni comune, inclusiv accesarea în comun de fonduri europene pentru diverse proiecte de impact local și regional.

Sunt sigur că și în viitor colaborarea de excepție cu frații noștri din Bălți va fi cel puțin la fel de fructuoasă.

La mulți ani din toată inima locuitorilor și oficialităților din Bălți!”, a scris primarul pe Facebook.

În noiembrie anul trecut, Renato Usatîi a anunțat că Primăria Bălți alături de Primăria Botoșani a câștigat un proiect transfrontalier în valoare de 1 milion 600 de mii de lei, pe care l-au accesat în cadrul Acordului de Colaborare semnat în iulie 2017. Documentul le permite celor două localități să se dezvolte în diverse domenii: social, economic și cultural.

Știrea anterioară Știrea următoare