Noutăţi

Fac reforme numai pe hârtie. Renato Usatîi a criticat funcționarii și demnitarii rupți de realitate 

Renato Usatîi a avut întâlniri cu locuitorii orașelor Leova și Iargara, prezentându-i, totodată, pe candidații „Partidului Nostru” la funcția de primar. Dialogând cu oamenii, liderul PN a criticat autoritățile pentru că nu reușesc să creeze locuri de muncă, fac reforme numai pe hârtie și sunt departe de problemele reale ale cetățenilor.

Astăzi, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a vizitat Leova și Iargara. La întâlnirea pe care a avut-o cu locuitorii, el a criticat funcționarii, care preferă să stea în birouri și nu știu ce se întâmplă în țară.

„În Guvernul Moldovei stau mulți absolvenți ai „oxfordurilor” și „harvarduri”. Poate că nu sunt specialiști proști, dar ei sunt departe de problemele reale ale țării. Pentru ei, Moldova – este un tabel. Ei nu fac nici o diferență între Pelinia și Cahul”, a menționat Usatîi la întâlnirea de la Iargara.

În același timp, Usatîi l-a adus ca exemplu pe președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, care, periodic, desfășoară ședințe în teritoriu. Conducătorii de toate nivelurile, inclusiv primarii, crede Renato Usatîi, trebuie să lucreze în colaborare cu localnicii.

„Funcționarii noștri fac reforme doar pe hârtie. Ei sunt rupți de realitate. Nici nu vreau să aud de reforma justiției. Anterior, țăranii veneau la judecător cu un curcan, iar acum – cu doi și asta-i toată reforma”, consideră Renato Usatîi.

Autoritățile trebuie să acționeze mai eficient, crede liderul „Partidului Nostru”. În primul rând ei trebuie să se ocupe de crearea locurilor de muncă.

„Moldova, într-adevăr, se ține numai pe banii trimiși acasă de către cei plecați la muncă în străinătate. În ultimii ani, în țară nu s-a deschis nici o întreprindere cu participarea statului. Oamenii pleacă din țară pentru că nu au de lucru”, a spus Usatîi.

Usatîi a recomandat autorităților să folosească mai eficient creditele pe care le iau de la donatorii internaționali – să deschidă, de exemplu, în fiecare sat ferme de animale.

„Creați locuri de muncă și oamenii vor reveni în țară”, a declarat Renato Usatîi la întâlnirea cu locuitorii orașului Iargara.

Știrea anterioară Știrea următoare