Noutăţi

Renato Usatîi lansează campania „Un "kuliok" pentru Dodon”

Renato Usatîi dă startul unei campanii pe care a intitulat-o „Un “kuliok” pentru Dodon”. Gestul liderului PN vine ca urmare a publicării noilor secvențe video de la cunoscuta întâlnire a lui Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc, în care ultimul îi oferea președintelui o pungă în care ar fi fost sume impunătoare de bani. Într-o intervenție live pe pagina sa de Facebook, primarul de Bălți a venit la poarta președinției cu o pungă neagră, pe care a numit-o “Punga corupției”.

„Faptul că tu nu dorești nimic buni pentru țara noastră, noi deja știm de mult. Totuși, așa cum ai fost impus atunci să mergi în coaliție cu Maia Sandu, astăzi, fie curatorii tăi, fie tu însuți, vei face un singur gest pentru țara ta - își vei da demisia, iar în țară vor fi organizate alegeri corecte și democratice - fără „tușonkă”, fără mizerie, fără hrișcă, fără bani în plic, așa cum făceai cu Plahotniuc. (...) Ați votat toți pentru declararea R.Moldova drept stat capturat, dar după asta nu a mai urmat nimic. Astăzi trebuie interzis Partidul Democrat, Partidul Șor. Țara are nevoie de alegeri corecte și democratice. Pentru tine, Dodon, mă mir că nu ai luat o plasă, ți-am adus o pungă. Îndemn toată lumea să participe la acțiunea „Un kuliok” pentru Dodon”. Îi îndemn pe toți cetățenii să aducă un „kuliok” pentru Dodon”, a spus Usatîi.

Luni dimineață, deputatul Iurie Reniță a prezentat o secvență video care completează imaginile publicate în iunie 2019 de la întâlnirea lui Dodon cu Plahotniuc. În imaginile de azi, despre care Dodon pune că sunt trucate, Vlad Plahotniuc îi transmite o pungă în care ar fi 600-800 de mii de euro pentru salarizarea celor din PSRM. Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea, care, la rândul său, o va transmite lui Cornel. Deputatul Reniță presupunea că deste vorba de Constantin Botnari, alias Borsetca și Corneliu Furculiță, de la PSRM.

Știrea anterioară Știrea următoare