Noutăţi

Usatîi: Dodon are nevoie, ca de aer, de noi motive informaţionale

„Sursele” din Parlamentul de la Chişinău, care au declarat pentru presa rusă despre discuţii privind o eventuală introducere a regimului de vize pentru cetăţenii ruşi, sunt chiar deputaţii socialişti, iar preşedintele Igor Dodon imediat a şi comentat „zvonurile”, menţionând că nu va admite acest lucru. De această părere este politicianul Renato Usatîi, care este de părerea că şeful statului are nevoie „ca de aer” de noi motive informaţionale.

Potrivit preşedintelui „Partidului Nostru”, partenerul şefului statului, Vlad Plahotniuc „a planificat pentru toamnă alegeri parlamentare şi i-a dat lui Igor Nicolaevici indicaţii clare: „Să fie în opoziţie””. Asta deoarece, acesta a învăţat lecţiile PPCD din anii 2000 când, mergând la o colaborare deschisă cu comuniştii, creştin-democraţii au devenit inutili. Totuşi, consideră Usatîi, cu toate neajunsurile comuniştilor, a fi comparaţi cu „gruparea PDM” ar fi incorect.

„Astăzi avem de-a face cu nişte raideri ordinari. „Preşedintele” trebuie să-şi refacă grăbit reputaţia pătată prin colaborarea cu aceştia. În caz contrar, Partidul Socialiştilor riscă să primească foarte puţine voturi, iar în Parlament nu vor ajunge interpuşii plahotniucişti din viitoarea listă a PSRM”, a mai menţionat politicianul amintind despre o declaraţie anterioară a sa, potrivit căreia dacă vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, în lista PSRM se vor regăsi şi oamenii lui Plahotniuc pregătiţi acum pentru circumscripţii uninominale.

Nu în ultim rând, Renato Usatîi aminteşte că potrivit practicii din ultima vreme, preşedintele Dodon a semnat toate legile promovare de majoritatea parlamentară, iar în cazul sistemului mixt de vot, chiar el a înaintat-o. „Dacă, de această dată, preşedintele va renunţa subit să promulge legea ipotetică privind regimul de vize, iar regimul din Parlament va accepta asta, chipurile sub presiunea protestelor dodoniste, va fi clar că aceasta este o făcătură pentru umflarea ratingului slugii credincioase a regimului. Dar, este posibilă şi varianta că Parlamentul nici măcar nu va adopta o asemenea lege şi totul va rămâne la nivel de zvonuri, dar Dodon de la posturile lui de televiziune va continua să lupte aprig pentru libera circulaţie a ruşilor în Moldova”, a admis Usatîi.

„Dacă însă regimul va merge conform altui scenariu, înseamnă că PSRM şi Dodon nu mai are nevoie de ei, în principiu. Jocul a fost făcut”, a conchis politicianul.

Știrea anterioară Știrea următoare