Noutăţi

Usatîi: Dacă viața și libertatea voastră depind de mărturiile împotriva mea, atunci dați toată vina pe mine!

După doi ani și jumătate de presiuni și șantaj, după condamnarea lui David Davitean la 16 ani de închisoare, „am primit o informație precum că au reușit, totuși, să o „convingă” pe Venera Gasparean”, a comunicat Renato Usatîi în cadrul unei transmisiuni live pe Facebook. Liderul „Partidului Nostru” a subliniat că, dacă informația este adevărată, el nu are niciun motiv să o judece pe Venera Gasparean:

„Astăzi am primit o informația precum că au reușit, totuși să o „convingă” pe sărmana Venera Gasparean – este vorba de mama lui David Davitean. Ați văzut cu toții această istorie, ați văzut acea femeie în lacrimi, care acum doi ani plasa înregistrări audio cu avocații lui Plahotniuc care „îi prelucrau” pentru a primi orice mărturii împotriva mea. Din cauza refuzului lui David Davitean, i-au dat 16 ani de închisoare. Iar acum, se pare că „au convins-o”, au spus că dacă vreți la libertate, atunci schimbați cursul – Usatîi trebuie stins”.

În legătură cu aceasta, liderul de opoziție s-a adresat către structurile de forță, precum și toți condamnații, eliberarea căruia poate depinde de mărturiile împotriva sa:

„Vreau să le amintesc procurorilor, că pentru toate aceste fărădelegi, mai devreme sau mai tîrziu, veți răspunde cu toții conform legii. Iar Vlad Plahotniuc nu vă va lua pe toți cu el pe insulă. Dar pentru a vă ușura cumva sarcina, am ieșit în această transmisiune directă. În Moldova sînt mii de condamnați, mulți dintre care stau pe bună dreptate. Dar sînt și din cei care stau pentru că cineva și-a dorit asta. Băieți, ieșiți cu toții și „recunoașteți” că în toți acești ani ați lucrat pentru Renato Usatîi. De ce să vă chinuiți?! Dacă este vorba de presiuni, iar pentru aceste mărturii vi se propune libertatea… Așa cum e în cazul Venerei Gasparean – nu o judec pe această femeie, a plîns destul în toți acești ani pentru că fiul ei a fost condamnat la 16 ani, doar pentru faptul că este cumnatul lui Proca și nu a mers la mișmașuri cu ei… De aceea, ieșiți și dați toată vina pe mine, orice doriți”, a propus Renato Usatîi.

Amintim că organele de drept au încercat în repetate rînduri să obțină mărturii false împotriva lui Renato Usatîi din partea unor persoane condamnate. Este vorba și despre David Davitean, dosarul căruia poate fi considerat unul politic. El a fost condamnat la 16 ani de închisoare. Ulterior, în penitenciar, asupra acestuia au fost exercitate numeroase presiuni. Acestuia i s-a interzis să aibă întîlniri cu avocații și supus torturilor.

Știrea anterioară Știrea următoare