Noutăţi

Usatîi: Moldova ne trebuie nouă, nu politicienilor moldoveni. Iar noi nu mai avem dreptul de a greși!

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a felicitat concetățenii cu ocazia Zilei Independenței Republicii Moldova. Liderul formațiunii de opoziție a menționat că astăzi „politicienii moldoveni” nu au nevoie de țara noastră: „ei o vor mulge și o vor lăsa. Moldova ne trebuie nouă”. Renato Usatîi le-a urat concetățenilor „bărbăție, responsabilitate, demnitate și vigilență”. Potrivit lui, „mai avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a ne schimba soarta, dar nu mai avem dreptul de a greși”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook:

„Moldova sărbătorește ziua de naștere a independenței sale, iar poporul o părăsește. Nu trece o zi ca eu să nu mă gîndesc la asta. La ce am ajuns? Am devenit un antiexemplu. „Uitați-vă la noi și aveți grijă să nu faceți la fel”. Moldova este ca un poligon pe care se fac experimente social-politice. Anume aici rezultatele acestora se fac văzute foarte rapid și arată mai contrastant. Probabil, din cauza dimensiunilor țării a unor nuanțe ale conținutului său interior. În baza exemplului Moldovei toți au văzut cum mafia concrește cu statul și devine putere. Cum corupția obține caracteristici ale unui fenomen sistematic, instituțiile statului se transformă în opusul a ceea ce trebuie să fie, iar sub flagurile euro-integrării se construiește un regim totalitar de tip nou, cu represiuni punctate împotriva opoziției și bombardarea propagandistică permanentă a tuturor cetățenilor. Lumea a aflat despre un nou tip al dialogului social: „Cui nu-i place – plecați, iar cei rămași – închideți gura”. Cîndva despre asta vor fi scrise cărți, dar nouă nu ne e mai ușor de la asta. Vorba cîntecului: „Ziua de naștere este o sărbătoare tristă!”. Mai avem foarte puțin timp la dispoziție pentru a ne schimba soarta, dar nu mai avem dreptul de a greși. Vreau să le urez concetățenilor mei să nu se lase amăgiți din nou. Moldova ne trebuie nouă, nu politicienilor moldoveni „ei o vor mulge și o vor lăsa”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

Declarația de independență a Republicii Moldova a fost adoptată de către Parlamentul de la Chișinău la data de 27 august 1991 în baza deciziei Marii Adunări Naționale. Înainte de Moldova independența de Uniunea Sovietică și-au declarat-o țările baltice, Georgia, Armenia și Ucraina.

Știrea anterioară Știrea următoare