Noutăţi

Săptămâna viitoare, majoritatea deputaților din PRO-Moldova vor trece la Partidului ȘOR, care se va coaliza cu PSRM, pentru a-i asigura lui Dodon o nouă majoritate parlamentară

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Renato Usatîi, a declarat astăzi într-o conferință de presă că majoritatea deputaților de la PRO-Moldova vor adera la Partidul ȘOR și se vor coaliza cu PSRM, pentru a-i asigura lui Dodon o nouă alianță de guvernare. Potrivit lui Usatîi, tranzacția este rezultatul discuțiilor pe care Plahotniuc le-a purtat cu Dodon, dar și cu intermediarii acestuia.

“La moment sunt 37 de deputați din partea PSRM, 8 din partea lui Șor (ei sunt 9, dar pe Șor nu-l socotim), în total fac 45. Cu Nichiforciuc fac 46. Acesta va fi conducătorul lui Șor pe nordul Moldovei și acești deputați care vor pleca din PRO-Moldova, începând cu săptămâna viitoare, îi asigură lui Dodon 53-54 de deputați. Am înțeles că mai au câțiva la PD”, a declarat Usatîi și a adăugat că “Pavel Filip cu ceilalți democrați care au rămas până acum în coaliție cu Dodon o să plece în istorie.”

Potrivit lui Usatîi, schema va funcționa anume în acest fel (deputații PRO-Moldova, condusă de Candu, finul lui Plahotniuc merg la Șor, cu care socialiștii se vor coaliza) pentru ca Dodon să poată masca alianța pe care, DE FAPT, o face cu Plahotniuc.

„Dodon spune că nu face coaliție cu Candu, cu Plahotniuc. Ați înțeles combinația? Dodon va ieși după și va spune că el face o coaliție pentru a salva țara”, a afirmat Usatîi și l-a chemat pe Dodon să nu mai ascundă “combinațiile” cu Plahotniuc.

“Nu mai ascunde, domnule Dodon, combinațiile cu tovarășul Plahotniuc, așa cum Dodon îi spune în live-uri: “Nu m-am întâlnit cu „domnul Plahotniuc”. Dodon, mie îmi zici că sunt bandit, mă numești în tot felul, dar pe stăpânul tău până în ziua de astăzi și în live-uri îl numești „domnul Plahotniuc” pe un penal fugar, care a furat țara asta și continuă astăzi cu ajutorul tău să-și păstreze sau să-și reanimeze unele poziții”, a mai spus Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare