Noutăţi

USATÎI A TUNAT ȘI FULGERAT LA BĂLȚI. UNII FUNCȚIONARI ȘI-AU “ÎNCASAT-O” SERIOS

Primarul Bălțiului, Renato Usatîi a făcut miercuri un tur al orașului, pentru a înțelege cum stau lucrurile. El a fost însoțit de câțiva angajați ai Primăriei și ai întreprinderilor municipale. Primele au fost vizate construcțiile considerate problematice, printre care se numără baia publică din oraș, planificată ca un centru de servicii complexe pentru persoanele defavorizate.

Pe lângă saună și cabine de duș, în interior urma să apară și o cantină. Cele văzute pe bulevardul Victoriei nu au părut să-l surprindă plăcut însă pe Usatîi. Toate urmau să fie amplasate în interiorul clădirii care încă pe timpurile sovietice funcționa ca baie publică.

Pe lângă faptul că lucrările sunt extrem de costisitoare, acestea au fost oprite din cauza unei erori a dezvoltatorului, care a expertizat imobilul. Soluția primarului, pentru ca astfel de cazuri să nu se repete, este ca experții să-și asume răspunderea materială în contractele încheiate. Iar angajații biroului arhitectural de proiectare au fost anunțați despre desființarea acestuia. “Voi trebuie să vă ocupați de proiectarea garajelor, dar nu a băilor și havuzurilor”, a spus Usatîi.

De altfel, au primit un duș rece din partea primarului și cei care au proiectat și estimat lucrările pentru amenajarea havuzului din piața centrală a orașului.

Știrea anterioară Știrea următoare