Noutăţi

Renato Usatîi va organiza Forumuri Internaționale la Bălți: Economic și de Urbanism

În toamna acestui an, în municipiul Bălți, vor avea loc două Forumuri Internaționale - de Investiții și de Urbanism. Despre acest lucru a anunțat Renato Usatîi în cadrul întîlnirii cu gubernatorul regiunii Hijni Novgorod, Valeii Șanțev. Delegația din Nijni Novgorod este invitată la Bălți pentru a participa la aceste evenimente grandioase.

Amintim că Renato Usatîi a participat, luni, 12 iunie curent, la evenimentele dedicate Zilei orașului Nijni Novgorod și a Zilei Rusiei. La fel, a avut o serie de întrevederi cu conducerea din Nijni Novgorod și cu administrația regională. Orașele Bălți și Nijni Novgorod, încă din anul trecut, au devenit orașe înfrățite.

”Săptămîna trecută, împreună cu conducerea Moscovei, a fost luată decizia ca Forumul Economic să se desfășoare la Bălți, în luna septembrie curent. De fapt, vor avea loc două Forumuri – Economic și de Urbanism. Am discutat despre participarea regiunii Nijni Novgorod, a Sanct-Petersburgului și a administrației din Moscova. Vă vom invita oficial”, - a comunicat Renato Usatîi.

Vara trecută, Renato Usatîi și viceprimarul de Bălți, Igor Șeremet, au fost oaspeții Conferinței Internaționale moscovite din domeniul urbanismului, arhitecturii, economiei și a planificării strategice ale orașelor.

”Bălțiul nu este primul oraș care se confruntă cu probleme de infrastructură și transport. Practica de soluționare a problemelor orășenești există și ea trebuie învățată”, - a conchis Renato Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare