Noutăţi

Usatîi: Plahotniuc declarându-l pe Rogozin persona non grata, își pregătește un alibi în fața americanilor

Renato Usatîi a comentat anunțul în privința declarării Vice-PrimMinistrului Federației Ruse Dumitru Rogozin drept persona non grata în Republica Moldova, ca urmare a deciziei luate de Cabinetul de Miniștri al Republicii Moldova. „Deci, ceea ce a deciz astăzi guvernul Republicii Moldova demonstrează faptul că Plahotniuc și toți lacheii lui, purtătorii de cuvânt, miniștrii, deputații de buzunar, procurorii, ofițerii de poliție și în general toți care servesc la moment acestui regim, toată această echipă „stă la suprafața apei” - a declarat Renato Usatîi în transmisia on-line pe Facebook”.

Într-un mod deschis de a merge împotriva Rusiei și bazându-se pe suportul partenerilor săi externi, Plahotniuc încearcă să evite responsabilitatea pentru crimele comise, consideră Usatîi.

“În present, Plahotniuc a devenit un orfan politic care nu are absolut nici un suport din partea Moscovei. Toate minciunile sale și toate încercările sale de a crea diferite scheme au ajuns la zero” – a spus Usatîi. “Plahotniuc știe foarte bine în care țări ale lumii el a comis și continuă să comită diferite infracțiuni, de la cele economice, la crimele la comandă. Astăzi el înțelege că în orice moment el va fi nevoit să răspundă în fața legii pentru crimele comise, de exemplu, pe teritoriul Federației Ruse, unde nu va fi procurorul Viorel Moraru, nu va fi Nicolae Chitoroagă, Harunjen, Covaliuc. Și el are nevoie să prezinte situația, să arate stăpânilor săi americani că „sunt eu, marele și puternicul Plahotniuc, iar rușii mă persecută pentru că l-am declarat pe Rogozin persona non grata” și pentru alte trucuri murdare pe care el le-a organizat. Declarându-l pe Rogozin persona non-grata, Plahotniuc își pregătește un alibi în fața americanilor, în fața Interpolului. El pregătește o versiune clară că “rușii mă vor elimina””.

Un alt obiectiv al demersului anti-rus al lui Plahotniuc, după părerea lui Usatîi – să direcționeze lovitura de la Igor Dodon. “Și desigur acest scenariu nu este în scopul de a-l expune pe președintele său de buzunar un idiot, dar să demonstreze că ”iată, el se luptă pentru Rusia”, - a precizat ironic Usatîi. – [Plahotniuc] astăzi posibil să-i permită lui Dodon să declare ceva la acest subiect. Deși, ar fi fost mai bine dacă ar declara faptul cum ei pregătesc alegerile anticipate în Chișinău, în Bălți și în parlament. Mai bine ar spune câți oameni a lui Plahotniuc vor fi în lista lui Dodon în cazul în care alegerile se vor desfășura după sistemul vechi, până la Anul Nou.

Renato Usatîi a subliniat faptul că în ciuda eforturilor enorme, Plahotniuc pierde suportul și în Occident, din cauza faptului că se prezintă a fi o figură prea detestabilă. “Astăzi Plahotniuc a pornit deschis împotriva rușilor. Nu știu ce vor reuși să întreprindă rușii, dar “încălzitorul v-a fi introdus” inclusiv și de americani. Deoarece, un instrument care decalează, care provoacă prea multe întrebări, care creează situații de deranj, și care formează un fond foarte negativ – ei nu au nevoie de astfel de specialiști, mai ales că ei deja și-au găsit alții”.

La apariția primului pericol, Plahotniuc îl va părăsi pe Igor Dodon, este convins Usatîi: “De îndată ce Dodon v-a simți primele picături de sânge politice a lui Plahotniuc, el însuși primul, la fel ca un curcan, îl va ciupi”.

Nu fi indiferent, împarte informația cu prietenii!

Știrea anterioară Știrea următoare