Noutăţi

Usatîi a felicitat lucrătorii medicali: Ați ales o profesie nobilă și umană

Liderul „Partidului Nostru” a felicitat lucrătorii medicali și lucrătorii domeniului ocrotirii sănătății cu ocazia Zilei lucrătorului medical. În felicitarea sa, publicată pe rețelele de socializare, Renato Usatîi a menționat că înțelege cît de greu le vine medicilor să-și exercite obligațiunile profesionale în condițiile în care „regimul se interesează de sănătatea omului doar prin tăierea alocațiilor de stat”.

„În fiecare zi vi se adresează oamenii cu speranța unui ajutor, cu credință în cumsecădenia și competența înaltă a Dumneavoastră”, a scris Renato Usatîi, dorindu-le angajaților domeniului sănătății bunăstare, sănătate și o activitate profesională de succes în continuare:

„Stimați angajați medicali și veterani ai domeniului ocrotirii sănătății! Acceptați felicitările mele cordiale cu ocazia sărbătorii voastre profesionale. De cunoștințele Dvs. și atitudinea voastră atentă față de fiecare om, depinde calitatea și continuitatea vieții, micșorarea nivelului mortalității și apariția unor generații noi de cetățeni. Ați ales o profesie nobilă și umană, care necesită o dedicație permanentă completă. În fiecare zi vi se adresează oamenii cu speranța unui ajutor, cu credință în cumsecădenia și competența înaltă a Dumneavoastră. Înțeleg cît de greu vă este să vă îndepliniți obligațiunile de serviciu în condițiile în care statul s-a absolvit de responsabilitatea pentru viitorul țării, îți bate joc de cetățeni, condamnînd marea majoritate a populației la o existență jalnică. Și dacă regimul se interesează de sănătatea omului doar prin tăierea alocațiilor de stat, atunci pentru oamenii în halate albe este vorba de o sarcină zilnică de a ușura suferințele și a contribui la însănătoșirea fiecărui om. Vă urez sănătate, bunăstare și o activitate profesională de succes și în continuare!”
Ziua lucrătorului medical și a farmacistului este marcată, potrivit tradiției de mai mulți ani, în Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Moldova și Ucraina. În Moldova Ziua lucrătorului medical și a farmacistului a fost, din nou, stabilită prin decret prezidențial în 1994.

Știrea anterioară Știrea următoare