Noutăţi

Usatîi a felicitat profesorii: Datoria noastră – să-i respectăm mereu pe cei care ne-au făcut drum în viața mare

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, și-a felicitat părinții-profesori și toți pedagogii Moldovei cu ocazia sărbătorii profesionale. „Mă închin în fața profesorilor moldoveni, care duc lumina cunoștințelor noilor generații, în creștere, dar, din păcate, într-o epocă întunecată”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

„Ziua profesorilor este una dintre cele mai importante sărbători, iar pedagogia nu e doar o profesie, ci o misiune. Mă închin în fața profesorilor moldoveni, care duc lumina cunoștințelor noilor generații, în creștere, dar, din păcate, într-o epocă întunecată. De aici și importanța misiunii profesorilor crește înzecit. Felicit cu ocazia acestei sărbători toți angajații domeniului educației. Îi felicit pe mama și tatăl meu, pentru că eu am crescut într-o familie de profesori. Grație părinților și profesorilor am devenit om. Sper că am devenit. Și le recomand fiecăruia să-și verifice mai des capacitățile de omenie. Nu în sens de succesele obținute: nu tocmai asta ne face oameni. Dar ce? Bunii profesori cunosc ce anume și le vor transmite neapărat aceste cunoștințe copiilor. Fie ca profesorii să aibă parte de cît mai multe motive de mîndrie pentru elevii lor. Iar datoria noastră – să-i respectăm mereu pe cei care ne-au dat drum în viața mare. Vă felicit cu ocazia sărbătorii, stimații și iubiții noștri”, a scris Renato Usatîi.

Amintim că, în anul 1994, UNESCO a stabilit pentru data de 5 octombrie Ziua Mondială a Profesorului. În această zi, în 1966, conferința interguvernamentală UNESCO de la Paris și Organizația Internațională a Muncii, au adoptat Recomandările privind statutul profesorilor – primul document internațional privind statutul legal al angajaților în domeniul Educației.

Știrea anterioară Știrea următoare