Noutăţi

Usatîi i-a propus opoziției moldovenești strategia victoriei: fie un boicot consolidat, fie o participare corectă la alegeri

Renato Usatîi a spus în direct, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8, despre cum poate fi eliberată Moldova de regimul criminal al lui Plahotniuc-Dodon. Potrivit liderului „Partidului Nostru”, aceasta se poate realiza doar pe două căi: fie „o neparticipare clară, consolidată, a opoziției” – boicotarea comună a alegerilor, fie „participarea corectă a opoziției în alegeri”. Boicotarea de către o formațiune a alegerilor nu are sens, a subliniat Renato Usatîi.

Potrivit liderului „Partidului Nostru” declarațiile actuale ale opoziției despre felul în care intenționează să participe în alegeri, majorează considerabil șansele opoziției de a-și păstra puterea: „Dacă opoziția va merge așa cum declară unii, inclusiv în cadrul emisiunii voastre, atunci rezultatul va fi că Plahotniuc cu Dodon vor obține împreună toate cele 70 de mandate de deputat”. Renato Usatîi consideră că toate partidele de opoziție, dacă nu sînt gata pentru un boicot consolidat, trebuie să participe la alegeri corect, să ia în considerare specificul regiunilor Moldovei, precum și să propună candidarea unor oameni cunoscuți, culți, care pe parcursul vieții lor și-au demonstrat principialitatea și rezistența. Aceștia ar putea fi diverși analiști, jurnaliști de opoziție sau activiști civici.

Totodată, Renato Usatîi a subliniat că, pentru a evita diverse interpretări, că nu pot fi niciun fel de blocuri sau uniuni – este vorba de o strategie politică corectă a diverselor partide și mișcări, grație cărora opoziția va avea o șansă reală de a se afirma puternic la alegerile parlamentare și a distruge planul lui Plahotniuc.

Știrea anterioară Știrea următoare