Noutăţi

RENATO USATÎI ÎI RECOMANDĂ MAIEI SANDU SĂ FIE MAI DURĂ CU „PARTENERII DE ALIANȚĂ”: DACĂ TE BAGI ÎN HORĂ CU LUPII TREBUIE SĂ FII ȘI TU LUPOAICĂ

Ultimele evoluții de pe scena politică moldovenească și partajările de funcții, par să-l fi scos din sărite pe liderul Partidului Nostru Renato Usatîi care, într-o postare pe contul său de Facebook, îi recomandă premierului Maiei Sandu să „joace” mai dur cu „partenerii” săi de coaliție și să nu mai încerce să facă politică în Moldova conducându-se de manualele de management. Usatîi recomandă că dacă este cazul, să fie provocate alegeri anticipate, dar să nu se ajungă la un nou regim oligarhic ca pe timpul lui Plahotniuc.

Liderul Partidului Nostru consideră că Maiei Sandu îi lipsește un pic de „viclenie” în relația cu ceilalți parteneri de coaliție, dar și oameni în echipă, care nu vin de pe băncile de la Harvard, dar care cunosc situația reală din Republica Moldova. „Mă uit eu la tot circul acesta cu cai din politica moldovenească și cred că Maiei Sandu în relația cu partenerii ei – Igor Dodon și Andrei Năstase, nu-i ajunge oleacă de viclenie… Viclenie și vreo doi sfetnici buni, care să cunoască situația de la Briceni până la Giurgiulești, care să se întâlnească cu oamenii zi de zi și care grăiesc în limba lor. Studenții din parlament cu școală peste hotare sunt buni, dar aici e Moldova și e nevoie de alt “approach” – cum se zice la Harvard”, a scris Renato Usatîi.

În opinia sa, Maiei Sandu n-o să-i reușească să facă politică așa cum e scris în cărți, în schimb „partenerii de coaliție” se vor folosi de imaginea bună pe care o are în Occident, după care o vor înlătura de la guvernare. „În cărțile ei de management nu e scris nimic despre “kidos”, “bablos” sau “podsos”, pe când drujii din Alianță cunosc tema la perfecție. Și folosindu-se de încrederea pe care europenii și americanii o au în Maia – își fac un nou regim oligarhic, după aceleași principii și valori ca și la Plaha. Și cum o să aibă toate cărțile la mână – o să scape de ea”, a scris Usatîi.

Politicianul îi explică prim-ministrei că trebuie să fie mai agresivă, sugerându-i că modul ei de a-și exprima nemulțumirile pe rețelele de socializare nu fac decât să sporească dezamăgirea oamenilor. „Dacă te bagi în horă cu lupii trebuie să fii și tu lupoaică. Fără principii de studentă de la seminarul teologic. Și trebuie să le dai peste bot celor care fac măgării, nu scriind pe facebook, dar în viața reală. Dur și fără milă. Și apropo de postări pe FB – ați citit ce scrie lumea la postările voastre? Sutele de comentarii dea oaia, tot sunt trollii PD? Sau poate oameni care v-au susținut și pe care i-ați dezamăgit?”, întreabă liderul Partidului Nostru.

El accentuează că dacă noua guvernare vrea într-adevăr să conducă după un alt model decât cel al lui Plahotniuc, ar trebui să distrugă schemele acestuia, chiar cu prețul alegerilor anticipate. „Apucați-vă de treabă și opriți odată dezmățul din țară. Rupeți odată toate schemele și înțelegerile dintre drujii de alianță și eliberați țara de toți șahmatiștii politici. Chiar dacă pentru asta o să trebuiască să mergem în anticipate”, a îndemnat liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Amintim că Renato Usatîi, unul din cei mai persecutați politicieni de fosta guvernare, a revenit în Moldova la mijlocul lunii iunie, exprimându-și susținerea pentru noua coaliție de guvernare. Totuși, Renato Usatîi a avertizat-o în câteva rânduri să nu preia schemele PDM, menționând că nu va mai permite dezvoltarea unui nou regim Plahotniuc în Republica Moldova.

Știrea anterioară Știrea următoare