Noutăţi

Usatîi, dezamăgit după audierile de la Procuratură că există mai mare interes de unde are raportul, decât investigarea fraudei

Liderul Partidului Nostru Renato Usatîi a fost audiat vineri, 2 august, la Procuratura Anticorupție pe marginea publicării părții a II-a și a III-a a Raportului Kroll 2. Politicianul a declarat că este gata să colaboreze cu ancheta, dar, în același timp, s-a arătat deranjat că toți sunt interesați cum a ajuns public raportul, dar nu să facă ceva pentru recuperarea banilor furați și pedepsirea celor vinovați.

„Pe toți îi interesează cum a ajuns partea II-a și a III-a la mine. Sunt dezamăgit de faptul că azi nu se discută de ce nu s-a făcut nimic ce ține de furtul miliardului”, a menționat Renato Usatîi.

Totodată, Renato Usatîi a anunțat că va solicita o întrevedere cu procurorul general interimar Dumitru Robu. „O să cer o întrevedere cu dl Robu. Nu mă interesează de cine a fost promovat și cum a ajuns în funcție. Mă interesează că așteptăm o schimbare. Și dacă la nivel politic nu m-au chemat, procurorii nu mai pot să ignore informația care va fi prezentată de mine. Pentru că nu este doar de publicarea raportului dar și de alte probe care sunt sigur că vor fi foarte importante pentru anchetă”.

Renato Usatîi a declarat că a înțeles din întrebările procurorilor că documentele pe care le-a prezentat sunt autentice, lucru confirmat și de panica fostului lider PDM Vlad Plahotniuc când a auzit de publicarea raportului.

Renato Usatîi consideră că nu este invitat la Comisia parlamentară de anchetă din motive politice. „Au refuzat din motive politice. Socialiștii au început să cadă în leșin. Din cauza ambițiilor politice sunt gata să acopere anumite lucruri doar ca să nu-l favorizeze cumva pe Usatîi. Așa era și pe timpul lui Filat și al lui Plahotniuc”, potrivit liderului Partidului Nostru.

Știrea anterioară Știrea următoare