Noutăţi

Usatîi: Șor amenința cu o „explozie socială”, solicitînd de la Plahotniuc și Filat bani pentru acoperirea furtului său

În cadrul unui interviu la un post de televiziune, primarul de Orhei, Ilan Șor, l-a învinuit pe Renato Usatîi de faptul că acesta, în 2014, a făcut publică informația privind problemele din sistemul bancar, provocînd astfel retragerea deponenților. Șor a văzut în acțiunile lui Usatîi tradiționala „mînă a Moscovei”, care ar fi trebuit să zdruncine situația din Moldova înaintea alegerilor parlamentare.

„Usatîi a început să strige, iar oamenii au fugit să-și retragă banii, nicio bancă nu ar suporta așa ceva. Acestea au fost inelele unui singur lanț”, a declarat Șor, învinuindu-l pe Usatîi de pregătirea revoluției. În context, Șor l-a numit pe fostul primar de Bălți drept „fostul său prieten”, ceea ce, din cîte se pare, l-a indignat cel mai mult pe Usatîi.

Într-un comentariu de răspuns oferit publicației Newsmaker, el a menționat că l-a văzut pe Șor de circa cinci ori în viață, la una dintre care – la sărbătoririi zilei sale de naștere, unde a fost cu prietenul său, omul de afaceri Gabriel Stati.
„După aceasta eu am înțeles că Șor trebuie evitat, pentru că majoritatea oamenilor care au fost la acea zi de naștere trebuie să stea la închisoare. Faptul că are interdicție de a intra în Rusia din motive de risc pentru securitatea economică a țării, mărturisește despre ceea că rușii au înțeles rapid ce hoț este acesta”, a subliniat Usatîi.
Pe „milioanele de dolari furați din Moldova”, a continuat el, Șor a oferit în dar ceasuri și „Mercedes-uri”. „Aceștia erau banii deponenților moldoveni. Dacă eu aș fi fost prietenul său, de ce toate posturile de televiziune ale lui Plahotniuc s-au speriat atunci cînd, la unul dintre ele, am declarat că din bănci au fost sustrași toți banii?”, s-a întrebat Usatîi.
Potrivit politicianului, în 2014 Șor l-a șantajat pe fostul premier Vlad Filat și liderul PDM Vlad Plahotniuc cu faptul că, „dacă ei nu vor închide găurile în bănci din contul unor oarecare resurse, atunci, în ajunul alegerilor, la casele acestor bănci vor sta rînduri kilometrice”. „Iar faptul că, prin decizia Guvernului, aceste găuri au fost închise, confirmă că de această explozie se temeau și Filat și Plahotniuc”, a conchis Usatîi.

Скачать видео

Știrea anterioară Știrea următoare