Noutăţi

Usatîi: Vizita lui Dodon la Moscova a picat Mișustin și Putin au refuzat să-l primească

Igor Dodon avea planificată o vizită la Moscova, dar atât președintele Rusiei, Vladimir Putin, cât și prim-ministrul Mihail Mișustin au refuzat să-l primească, înțelegând că acesta pierde alegerile prezidențiale. O spune liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, într-o conferință de presă. El a adăugat că singurul lucru pe care mizează Dodon, pentru a supraviețui la prezidențialele din 1 noiembrie, este o vizită în Moldova a șefului adjunct al administrației prezidențiale, Dmitri Kozak.

Rezultatele sondajelor de duminică l-au indispus foarte mult pe Dodon, căruia, în plus, i s-a refuzat sprijinul deschis al Federației Ruse. „Toate acestea se întâmplă pe fundalul unui eșec a lui Dodon de a vizita Rusia. Vă spun cu toată încrederea că atât Putin, cât și Mișustin au refuzat să se întâlnească cu Dodon, pentru că înțeleg că acesta pierde alegerile prezidențiale”, a spus Usatîi.

Acum Igor Dodon “roagă cu lacrimi în ochi pentru ca în timpul apropiat, la Chișinău, să vină cel puțin Dmitri Kozak, pentru a semna măcar un fel de acord pentru oferirea creditului rusesc”.

“Dodon vrea să arate prin acest acord că toate promisiunile sale au fost minciuni doar în proporție de 90%, nu de 100%”, a adăugat Usatîi și a făcut o adresare către șeful adjunct al administrației prezidențiale, Dmitri Kozak.

“Stimate Dmitri Nikolaevici Kozak! Cunosc numele și funcțiile tuturor celor implicați în fabricarea dosarului penal împotriva mea. Știu când au venit la Dvs. și v-au spus povești despre mine. Credeți sau nu - este dreptul Dvs. Dar în ce-l privește pe Dodon - sunteți o persoană dură, îmi amintesc de câteva întâlniri cu participarea Dvs., vă știu ca persoană principială. Chiar nu înțelegeți că dintr-o găină poate fi făcut pateu, dar nu și invers? Dodon vrea din nou să folosească Rusia pentru a supraviețui politic la următoarele alegeri prezidențiale”, a încheiat Usatîi.

Știrea anterioară Știrea următoare